COPIII CARE PRIMESC MULTE CADOURI DEVIN ADULȚI NEFERICIȚI

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Missouri și Universitatea Illinois din Chicago, citați de descopera.ro, îi avertizează pe părinții care le oferă des copiilor cadouri și recompense materiale că riscă să îi transforme pe aceștia în adulți materialiști, care se vor confrunta cu probleme de comportament și vor simți că sunt nefericiți de fiecare dată când nu vor primi cadouri sau nu își vor permite obiecte și servicii scumpe.

„Cercetarea noastră sugerează că minorii care primesc recompense materiale din partea părinților vor continua, cel mai probabil, să se recompenseze cu bunuri materiale când ajung adulți, iar acest lucru poate fi problematic. Când părinții folosesc bunuri materiale în aceste moduri, copiii lor, atunci când vor crește, vor fi mai predispuși la a crede că succesul în viață este definit de calitatea și numărul bunurilor materiale pe care un individ le posedă sau că achiziționarea anumitor produse îi vor face mai atractivi. Cercetări anterioare au arătat că adulții care se definesc pe ei înșiși sau pe alții în funcție de posesiuni prezintă un risc mai crescut de a întâmpina probleme în căsnicie, de a fi dependenți de jocuri de noroc, de a avea datorii bănești și de a se confrunta cu un nivel scăzut de fericire. Materialismul contribuie, de asemenea, la degradarea mediului din cauza supraconsumului și a risipei de produse și resurse.

Este normal să îți dorești să-i cumperi lucruri copilului, dar trebuie ca adulții să își aducă aminte ca, în același timp, să își încurajeze copiii să fie recunoscători pentru toți oamenii și lucrurile pe care le au în viață. De fiecare dată când copiii își exprimă recunoștința, ei devin mult mai conștienți de cât de norocoși sunt, ceea ce deschide calea spre a fi mai generoși și mai puțin materialiști", explică oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu