Persoane cu vârsta între trei și optzeci de ani au colindat la spectacolul de Crăciun al corurilor sângeorzene

Distribuie pe:

Primăria și Consiliul local Sângeorgiu de Mureș au organizat vineri, 19 decembrie, la Căminul cultural din localitate, tradiționala întâlnire de Crăciun a corurilor locale, sub genericul Domnului împreună să-I cântăm!

Constituie o adevărată raritate și un motiv de mândrie faptul că, în cea mai mare comună a județului Mureș, există un număr de peste 10 grupuri vocale, care cu ocazia principalelor manifestări din localitate, prin cântecele, spectacolele lor, contribuie întotdeauna la crearea unei atmosfere de sărbătoare.

La fel s-a întâmplat și în această seară de vineri, când sângeorzenii adunați în număr mare au ascultat colinde românești interpretate de corurile Parohiilor Ortodoxe nr. 1 și nr. 2 din localitate, conduse de preoții Eugen Bărăian și Roată Gigel, dar și un adevărat buchet din minunatele opere corale și cântări populare de Crăciun  în limbile maghiară, engleză și latină.

Serata corală a fost deschisă de alocuțiunea primarului ing. Sófalvi Sándor Szabolcs, care a cântat o colindă compoziție personală, acompaniat de el însuși, la vioară, și de profesorul de muzică Rend Tamás, la pian. Acesta din urmă a dirijat în continuare cântările în limbile română, maghiară și engleză ale corului de copii de la Școala Gimnazială „Sf. Gheorghe" din localitate. A urmat recitalul corului Bisericii Unitariene, condus de preotul Kiss János Csaba și Borbély Ildikó, apoi a urcat pe scenă corul Bisericii Ortodoxe numărul 1, condus de noul preot ortodox numit cu data de 1 decembrie 2014 în fruntea Parohiei aflate pe strada Bisericii din Sângeorgiu de Mureș.

Formația instrumentală „Jubilate" a Parohiei Romano-Catolice a interpretat câteva din versurile preotului-poet Baricz Lajos, puse pe note de doamna cantor Simon Kinga, apoi a urcat pe scenă grupul vocal catolic de tineret „Jubilate Deo", coordonat de Székely Szilárd, Lovász Ágota și Szántó Árpád. Spectatorii au zâmbit și au aplaudat mai intens când pe scenă au apărut și copiii cu vârsta cuprinsă între 3-8 ani, membri ai grupului vocal „Jubilate Deo", interpretând cântări de Crăciun și cântând din fluier.

După colindele grupului vocal al Parohiei Ortodoxe nr. 2, condus de părintele Eugen Bărăian, care a fost totodată și prezentatorul acestei reuniuni corale, a urmat corul Speranța al Bisericii Reformate din localitate, dirijat de Szász Emese Rebeka. A sosit rândul grupului vocal al Asociației Familia Kolping, care a interpretat în limba maghiară cântece de Crăciun, sub conducerea profesorului și prezentatorului de program Székely Szilárd.

Reușita și cordiala serată corală s-a încheiat cu recitalul multilingv al celui mai vechi și renumit cor sângeorzan, condus de maestrul dirijor Hajdó Károly, în vârstă de aproape optzeci de ani, cetățean de onoare al comunei Sângeorgiu de Mureș.

În timpul desfășurării spectacolului, soliștii locali au împodobit pomul de Crăciun al corurilor sângeorzene, demonstrând prin cântarea în comun că, așa cum a susținut și organizatorul și gazda evenimentului artistic de înaltă calitate, primarul Sófalvi Szabolcs, indiferent de naționalitate și de apartenența religioasă, este posibil și este chiar deosebit de frumos ca oamenii să se bucure împreună, în dragoste și pace, de nașterea Domnului Iisus Hristos.

Lasă un comentariu