24 Decembrie - Ziua Luptătorului Antiterorist

Distribuie pe:

Serviciul Român de Informații celebrează în pragul Sfintei Sărbători a Crăciunului angajații unei unității de elită din cadrul său - lucrătorii din structurile antiteroriste și contrateroriste. Momentul incumbă o încărcătură simbolică și sufletească aparte, fiind menit să cinstească memoria eroilor Unității Speciale de Luptă Antiteroristă (USLA) care și-au jertfit viața în 24 decembrie 1989.

În acest an, Ziua Luptătorului Antiterorist marchează, la 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, un nou moment special pentru angajații SRI și, în special, pentru cei implicați în lupta antiteroristă.

Primul dintre acestea a fost reprezentat de împlinirea, la 1 iunie, a 40 de ani de antiterorism în România. La data amintită, în 1974, o primă structură antiteroristă, denumită ARTA, care dăduse deja proba competenței sale prin capturarea de armament aparținând organizației teroriste „Septembrie Negru", a trecut de la stadiul de comandament în cadrul Ministerului de Interne la cel de unitate distinctă, cu prerogative specializate.

Structurile antiteroriste ale Serviciului Român de Informații de la nivel central și local și-au autoimpus un standard înalt de performanță, manifestând vigilență constantă, în baza căreia protejează populația civilă de o manieră discretă. Având în vedere faptul că, în calitate de membru al Uniunii Europene și al NATO, țara noastră poate constitui o țintă pentru entitățile teroriste, exigențele pe acest paner sunt deosebite, dar prestațiile luptătorilor antiteroriști au fost întotdeauna la înălțime, dovedind că țara noastră poate fi considerată un furnizor de securitate.

La 1 Decembrie, cu prilejul manifestărilor publice destinate aniversării Zilei Naționale a României, a putut fi admirată noua uniformă de intervenție a Brigăzii Antitero, care a fost creată cu respectarea celor mai noi standarde de siguranță și ergonomie, de culoare negru-antracit, care evocă fermitate

și determinare.

Ținuta poartă pe ea, ca o încununare, o nouă emblemă, cea a vulturului carpatin cu aripile întredeschise, protectoare, care ține în gheare o sabie. Vulturul carpatin inspiră verticalitate morală, putere și autoritate, iar poziția sa, gata de zbor, sugerează permanenta sa stare de veghe. Contrastul alb-negru din fundalul emblemei ilustrează lupta ancestrală dintre bine și rău, echilibrul dintre spirit și faptă, a căror semnificație traduce dinamica a două procese antagonice: terorism - antiterorism.

La acest moment aniversar, adresăm cadrelor structurii antiteroriste din S.R.I, calde felicitări, urări de sănătate și reușite în plan profesional, alături de tradiționalul „LA MULȚI ANI!"

Lasă un comentariu