Comisia pentru modificarea legislaţiei electorale, convocată pentru astăzi, la ora 15,00

Distribuie pe:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a convocat pentru astăzi, începând cu ora 15,00, o şedinţă de lucru a Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de preşedintele Camerei Deputaţilor, printre subiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei se numără adoptarea Regulamentului de funcţionare a comisiei şi a principiilor care stau la baza elaborării cadrului legislativ în materia electorală. În acest context, membrii comisiei parlamentare vor avea în vedere specificităţile cadrului juridic electoral existent în ţările membre ale UE şi în SUA, cuprinse în studiile elaborate de departamentele de specialitate din Camera Deputaţilor.

„Modernizarea legislaţiei electorale este unul dintre obiectivele prioritare pentru această sesiune parlamentară, de aceea, fac un apel către toate partidele reprezentate în Parlament să sprijine acest demers şi să dea dovadă de maturitate politică pentru a putea adopta cât mai repede modificările legislative necesare în acest domeniu. Avem nevoie de o legislaţie corectă şi adaptată noilor realităţi sociale, care să permită tuturor cetăţenilor români să îşi exercite, fără niciun fel de problemă de ordin tehnic, dreptul fundamental de a vota", a declarat Zgonea, care este şi preşedintele comisiei.

 

Lasă un comentariu