HREANUL, REMEDIU MIRACULOS PENTRU ORGANISM

Distribuie pe:

Specialiştii în nutriţie susţin că hreanul proaspăt este un ingredient minune în alimentaţia omului. Datorită combinaţiei de vitamine (B1, B2, B6 şi C) minerale (potasiu, calciu, fier, fosfor şi magneziu), substanţe cu acţiune antibacteriană şi uleiuri eterice pe care le conţine, hreanul este folosit cu succes, atât în bucătărie, pe post de condiment, cât şi ca remediu natural, extrem de benefic pentru organism.

Folosit de cele mai multe ori ca un condiment, atunci când consumăm alimente grase, deoarece ajută la digestie, accelerând metabolismul, hreanul are numeroase alte puteri: curăţă organismul, elimină oboseala, ajută la dezvoltarea bacteriilor bune, benefice pentru intestine, îmbunătăţeşte memoria, luptă împotriva reumatismului, decongestionează căile respiratorii, vindecă tusea, ameliorează simptomele gripei, sinuzitei, bronşitei şi pneumoniei. În plus, hreanul, în combinaţie cu miere de albine şi lămâi, ajută şi în curele de slăbire, mai ales la eliminarea „colăceilor" depuşi pe talie.

Un remediu natural sută la sută, care ne ajută, atât la păstrarea sănătăţii, cât şi la eliminarea excesului de grăsime din organism, îl putem prepara acasă, fiecare dintre noi. Nu costă mult şi este foarte eficient.

Reţeta recomandată de specialişti include 125 de grame de hrean proaspăt, 3 lămâi proaspete şi 3 linguri de miere.

Într-un robot de bucătărie, se mărunţeşte hreanul şi lămâile cu coajă, spălate înainte. Se adaugă mierea şi se amestecă din nou, până se omogenizează compoziţia. După ce se elimină sâmburii de lămâie, amestecul se păstrează la frigider, într-un borcan închis ermetic.

Din acest preparat miraculos (după cum susţin cei care l-au încercat), consumăm câte o linguriţă, de două ori pe zi, în timpul meselor (nu pe stomacul gol, deoarece poate irita mucoasa gastrică!).

Atenţie! Preparatul este contraindicat celor cu colon iritabil sau celor care suferă de colite de fermentaţie.

Lasă un comentariu