CĂȚELUȘ... CU BLANA VERDE!

Distribuie pe:

Cristian Mallocci, un fermier italian din Sardinia, a rămas fără cuvinte când cățelușa lui, Spelacchia, a născut un pui... cu blană verde. Puiul colorat este mascul și a fost imediat botezat Fistic, el mai având patru frați, toți cu blana albă, la fel ca mama lor.

“Un câine care se naște cu blană verde este un lucru foarte rar. Specialiștii cred că nuanța verzuie rezultă în urma contactului puiului cu un pigment verde, numit biliverdină, în timp ce se află în pântecele mamei.

După naștere, culoarea dispare treptat. De asemenea, biliverdina este pigmentul responsabil pentru culoarea verzuie al vânătăilor.

Fermierul italian Mallocci a spus că medicul veterinar i-a explicat ciudatul fenomen: în timpul perioadei de gestație, biliverdina, o substanță din fiere, este amestecată cu lichidul din placentă și astfel colorează în verde puiul cel mai slab.

Totuși, el a decis să nu păstreze niciun pui în afară de Fistic, pe care îl va pune, în cele din urmă, să aibă grijă de oile sale. Fermierul Mallocci crede că verdele este culoarea speranței și a norocului, ceva de care avem mare nevoie în anul 2020”, potrivit BBC, citat de descopera.ro. (L.P.)

Lasă un comentariu