Anul 2014 - un an de locul I pentru Tiger Budo Kyokushin!

Distribuie pe:

Marii maeştrii ai artelor marţiale spun că singura diferenţă între o centură albă şi o centură neagră este aceea că centura neagră nu a încetat niciodată să creadă, să spere şi să se antreneze. Tot ei susţin că nici un karateka bun nu a fost bun de la început, dimpotrivă a trecut prin dezamăgiri, amăgiri, reuşite, decepţii şi mici bucurii. Sensei Traian Dumbrăvean 3 Dan, antrenorul clubului Tiger Budo Târgu-Mureş, aminteşte elevilor săi că nu toţi suntem la fel de avantajaţi de natură, dar antrenamentul este cel care face diferenţa, pentru că Kyokushin este despre a-ţi depăşi limitele pe care natura ţi le-a impus.

Pe parcursul anului precedent, 2014, C.S. Tiger Budo Karate Kyokushin a participat la competiţii naţionale recunoscute de Federaţia Română de Karate Kyokushin, la competiţii internaţionale, dar şi la Campionatul European de Karate Kyokushin desfăşurat în Lituania. A organizat un Campionat Naţional la Târgu-Mureş, a participat la stagii naţionale de pregătire a sportivilor, la demonstraţii sportive cu caracter caritabil desfăşurate atât în oraşul nostru, cât şi în afara municipiului sau chiar în afara judeţului Mureş. A găzduit, de asemenea, un schimb de experienţă internaţional în artele marţiale realizat în colaborare cu antrenori din Italia. Acest lucru a dus la crearea unor legături între cluburi de arte marţiale din străinătate şi, în mod evident, la sporirea prestigiului municipiului pe plan internaţional. Nu în ultimul rând, a participat la Tabăra Naţională Militară de Vară, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud, fiind unul dintre cele două cluburi de arte marţiale participante din Târgu-Mureş.

La nivelul competiţiilor naţionale, pe parcursul anului încheiat, C.S. Tiger Budo Karate Kyokushin a obţinut  aproximativ 28 de medalii de aur, 24 de argint, 38 de bronz. Ca urmare a participării la competiţia internaţională „Sysman Open", Ungaria, cu patru reprezentaţi, clubul a obţinut o medalie de argint şi două de bronz, iar de la Campionatul European a adus la Târgu-Mureş, medalia de bronz la categoria cadeţi. Participări la diferite concursuri şi rezultate deosebite au situat clubul pe prima poziţie a clasamentului naţional în anul 2014. Jandarmeria Mureş a fost reprezentată cu succes de sportivi precum plt. Andrei Mesaroş, plt. Ionuţ Hazaparu, plt. maj. Claudiu Nedeşian etc., dar şi de copii ai cadrelor militare, precum Tudor Barnea, Victor Mureşan, Daria Vodă etc.

C.S. Tiger Budo Karate Kyokushin, deoarece promovează sportul ca îmbunătăţire şi menţinere a stării fizice şi mintale, a fost invitat să participe la demonstraţiile sportive organizate pe aerodromul Luncani (Cluj) cu ocazia concursului de paraşutism. A participat, de asemenea, la Festivalul Copiilor organizat la Daneş, la evenimentul organizat de Şcoala Ungheni „Întinde-mi mânuţa ta" cu ocazia celebrării Zilei Copilului şi, nu în ultimul rând, la evenimentul caritabil (strângere de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer) „Fight for Life". Prin toate acestea C.S. Tiger Budo Karate Kyokushin promovează, totodată şi sportul mureşean, practicarea artelor marţiale pentru autoapărare, disciplină, respectul şi evident, imaginea oraşului Târgu-Mureş.

În ultimii ani, clubul a fost de fiecare dată printre primele trei cluburi în clasamentul naţional, prin urmare, Tiger Budo îşi doreşte ca nici anul 2015 să nu facă excepţie de la regulă. Chiar dacă posibilitatea câştigării unor premii sau a unui loc pe podium este o dorinţă firească a omului, dat fiind natura sa competitivă, calea Budo nu este despre medalii, titluri sau centuri, ci despre starea de linişte şi regăsire interioară pe care o poate oferi practicantului.

Lasă un comentariu