TÂRGUMUREȘEANCA GEORGIANA LIRCĂ, PRINTRE LAUREAȚII FEDERAȚIEI ROMÂNE DE LUPTE

Distribuie pe:

Sportiva de la CSS Tg. Mureș se află pe lista cu cei mai buni luptători români ai anului 2021, întocmită de Federația Română de specialitate. Georgiana Lircă a cucerit, în acest an, medalia de aur și titlul de campioană europeană la cadeți, categoria 57 kg. În finala competiției, desfășurată la Samokov, în Bulgaria, mureșeanca s-a impus în fața unei luptătoare din Rusia. Pe lângă titlul european, Georgiana a mai obținut în 2021 o medalie de aur la puternicul turneu internațional de la Berlin, unde a concurat pentru prima oară la categoria juniori. Pe plan intern, a devenit campioană națională și a cucerit Cupa României la cadeți. Sportiva târgumureșeană este pregătită de antrenorii Gyarmati Ferenc, Fazakas Csaba și Dragoș Vlad.

SZOCS BERNADETTE, MEDALIATĂ CU BRONZ LA CUPA ROMÂNIEI

Târgumureșeanca Szocs Bernadette, legitimată la Clubul Sportiv al Armatei “Steaua” București, a obținut medalia de bronz la Cupa României de tenis de masă pentru seniori, competiție ce a avut loc la Dumbrăvița, în județul Timiș. Bernadette, principala favorită a competiției, a fost învinsă, surprinzător, în semifinale, cu 3-2, de Tania Plăian de la CSM Bistrița. Aceasta din urmă și-a adjudecat trofeul după ce a trecut în finală, cu 3-0, de Elena Zaharia, de la LPS Constanța. Alături de Szocs Bernadette a mai fost medaliată cu bronz Camelia Mitrofan, de la Farul Constanța. La masculin, pe prima treaptă a podiumului de premiere s-a clasat Alexandru Manole, de la CS Victoria Câmpulung Muscel, care l-a învins în ultimul act, cu 3-2, pe colegul său de club, Alin Spelbuș.

La categoria tineret, trofeele puse în joc au fost cucerite de Elena Zaharia (LPS Constanța) și Andrei Istrate (Steaua București). În perioada 21-22 decembrie, la Buzău, va avea loc concursul Top 16 Seniori, la care vor participa și frații târgumureșeni Szocs Hunor și Szocs Bernadette.

BASCHETBALIȘTII DE LA CSM TG. MUREȘ CONTINUĂ SERIA VICTORIILOR!

Echipa masculină de baschet a Clubului Sportiv Municipal Tg. Mureș a bifat, vineri seara, pe teren propriu, a 6-a victorie consecutivă în actuala stagiune a Ligii I, al doilea eșalon valoric. Formația antrenată de George Trif a învins, fără probleme, cu scorul de 102-43, pe ACS Ralph Brașov, muntenegreanul Goran Martinic și Santa Szabolcs, cu 21, respectiv 19 puncte, fiind cei mai buni marcatori ai partidei. CSM Tg. Mureș ocupă locul I în clasament, cu 12 puncte.

REZULTAT EXCEPȚIONAL PENTRU ROBERT GLINȚĂ: MEDALIE DE BRONZ LA CM DE NATAȚIE ÎN BAZIN SCURT, LA 100 METRI SPATE!

Înotătorul Robert Glință a câștigat, vineri, medalia de bronz în proba de 100 metri spate din cadrul Campionatelor Mondiale de natație în bazin scurt de la Abu Dhabi. Glință a fost al treilea cu timpul de 49.60. Aurul a revenit americanului Shaine Kasas, cu 49.23, în timp ce pe doi s-a clasata rusul Kliment Kolesnikov (49.46). Este prima medalie mondială la seniori din cariera lui Robert Glință!

MONICA NICULESCU ȘI VERA ZVONAREVA AU CÂȘTIGAT PROBA DE DUBLU DE LA LIMOGES

Perechea Monica Niculescu/Vera Zvonareva, cap de serie numărul 1, a câștigat, duminică, proba de dublu din cadrul turneului de categorie WTA 125 de la Limoges. Niculescu și Zvonareva au dispus în finală, cu 6-4, 6-4, de echipa franceză Estelle Cascino/Jessika Ponchet. Invingătoarele vor primi un premiu total în valoare de 4.840 de euro și câte 160 de puncte WTA. Învinsele vor fi recompensate cu 3.468 de euro și 95 de puncte. Tot duminică, Ana Bogdan, locul 119 WTA și cap de serie numărul 8, a pierdut finala de simplu a turneului de la Limoges. 

HOCHEIȘTII TRICOLORI AU ÎNCHEIAT PE ULTIMUL LOC ÎN DIVIZIA A II-A

La Patinoarul “Olimpic” din Brașov s-a desfășurat, între 13-19 decembrie, turneul Diviziei a II-a, grupa A, de calificare la Campionatul Mondial de hochei pe gheață pentru jucători sub 20 de ani. Turneul s-a încheiat duminică, 19 decembrie, cu meciurile: Lituania - Coreea de Sud 2-5, Italia - Marea Britanie 3-2 și România - Spania 0-1.

Pe primul loc s-a clasat Italia - cu 15 puncte, urmată de Coreea de Sud - cu 10 puncte, Marea Britanie - cu 7 puncte, Spania - cu 7 puncte, Lituania - cu 3 puncte și România - tot cu 3 puncte. Italia, a promovat în Divizia I, grupa B, iar ultima clasată, România, a retrogradat în Divizia a II-a, grupa B.

CAMPIOANA EUROPEANĂ NORVEGIA A CÂȘTIGAT ȘI TITLUL MONDIAL!

Medalia de aur a Campionatului Mondial din Spania a fost trecută în contul Norvegiei, care a dispus de Franța, campioana olimpică, aflată la conducere doar în prima repriză a finalei. Norvegia a câștigat al patrulea titlu mondial din propriul palmares. Ea fost condusă mai bine de o repriză în finala campionatului mondial cu Franța, dar s-a impus de o manieră categorică și a devenit pentru a cincea oară regina lumii. Franțuzoaicele au avut și șase goluri avans, au intrat la cabine cu patru lungimi, dar, din minutul 36, Norvegia a preluat conducerea și nu a mai cedat-o. Reistad a fost cea mai bună marcatoare a nordicelor, urmată de Mork și de Oftedal, cu câte cinci. La a 23-a finală majoră, Norvegia a învins-o din nou pe Franța, după ce reușise acest lucru și la campionatul european de anul trecut, astfel că elevele lui Hergeirsson dețin acum ambele trofee. În finala mică, Danemarca s-a impus în fața gazdei turneului final, Spania, cu scorul de 35-28 (16-13).

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu