ELEVI BUCOVINENI LA SĂRBĂTOAREA CULTURII NAȚIONALE

Distribuie pe:

Manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale din România, a adus din Cernăuți, la Botoșani, un grup de tineri scriitori și elevi să-l sărbătorească pe Mihai Eminescu. Au fost elevi ai Centrului bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din Cernăuți, o instituție care luptă pentru păstrarea tradițiilor și valorilor românești.

Președintele centrului, Iurie Levțchi a mărturisit că „românismul va dăinui cât timp copii vor veni și vor învăța cu sufletul deschis despre ce înseamnă să fii român".

Printre elevii bucovineni veniți la Botoșani s-a numărat și Ana Maria Calncea care spunea: „Sunt din Cernăuți și mă bucur foarte mult că am venit la Botoșani. În Cernăuți majoritatea suntem români, dar cânt și românește și în ucraineană. Pentru mine limba română înseamnă foarte mult chiar dacă știu ucraineana care este limbă de stat, dar româna pentru mine este limba natală și îmi place foarte mult.

Românii îl văd, la Cernăuți, pe Mihai Eminescu ca aici, în Botoșani, și ca în orice zonă Eminescu, pentru toți românii este „Luceafărul poeziei românești."

În încheiere tânăra elevă bucovineancă, Ana Maria Calncea, a dedicat următoarele versuri lui Mihai Eminescu „Eminescu fiu român / Născut pe plai străbun / A scris doine, poezii / La bătrâni și la copii."

 

Lasă un comentariu