Revelionul pensionarilor

Distribuie pe:

După trecerea Sărbătorilor de Iarnă, Sindicatul pensionarilor şi cei de la UIPS Sighişoara au mai făcut o petrecere - Revelionul pensionarilor.

Locaţia a fost o imensă sală a noului Restaurant „Imperial", unde peste 450 de persoane s-au înscris pentru a lua parte la această întrunire. N-au lipsit surprizele, tombola câştigătorilor, constând în premii diverse, muzica de petrecere susţinută de grupul folcloric „Doina" din Albeşti şi îndrăgitele interprete de muzică populară Nicoleta Pârlea şi Doina Pintea, alternând cântecele româneşti cu ceardaşul maghiar, într-o simbioză de frăţietate cum numai la Sighişoara poate să mai existe.

Revelionul Sindicatului pensionarilor nu este altceva decât un prilej în care muzica, jocul, buna dispoziţie, voia bună însufleţesc comunitatea, redând zâmbetul atâtora feţe crispate de griji şi nevoi. Tânărul Iulian Sârbu, unul dintre principalii organizatori, un împământenit iubitor de Sighişoara, spune: „O astfel de întâlnire la care participăm o asimilăm nevoii de dialog, ne bucurăm că tot mai mulţi sighişoreni participă, peste an, cu prilejul unor astfel de întâlniri, începând cu Ziua de 8 Martie, Ziua îndrăgostiţilor, petrecerea de Crăciun, evenimente care au ajuns la a IV-a sau a V-a ediţie. Sperăm ca, pe parcursul anului, să mai putem organiza asemenea petreceri, în care sighişoreanul de rând să se simtă cu adevărat preţuit. Sper ca toţi cei care participă la eveniment să se simtă bine, tocmai pentru a socializa".

Am observat că la mesele petrecăreţilor erau intercalaţi români, maghiari chiar şi ţigani, iar formaţia de muzică a fost pe placul tuturor. De remarcat este faptul că politicul a fost lăsat în faţa uşii de la intrare. Oamenii s-au distrat, au cântat, au dansat, iar mesele au fost încărcate cu tot felul de bunătăţi şi băuturi pe placul oricărui exigent participant. Ioan Burja, vicepreşedinte al pensionarilor din Sighişoara, ne-a declarat: „Nu suntem la prima acţiune de felul acesta, doar că asocierea cu cei de la UIPS (Uniunea Independentă pentru Sighişoara) a fost de bun augur, întrucât o bună parte din cheltuielile prilejuite cu ocazia acestui Revelion au fost suportate de ei".

Cert este că voia bună, programul artistic, muzica de petrecere, meniul oferit, prietenia statornicită între oameni, nevoia de dialog au fost punctele forte ale întâlnirii. Potrivit organizatorilor, asemenea întâlniri se vor repeta cu prilejul altor sărbători de peste an, în care prie-tenia, relaţiile dintre oameni să capete noi valenţe de dialog constructiv.

Lasă un comentariu