PANCREAS ARTIFICIAL PENTRU DIABETICI

Distribuie pe:

Specialiștii australieni de la Spitalul Princess Margaret din Perth, citați de descopera.ro, au reușit să conecteze cu succes primul pancreas artificial din lume unui pacient de numai patru ani, care suferea de diabet de tip 1.

„Noul mecanism, care va putea fi folosit pentru bolnavii de diabet de orice vârstă, este asemănător ca formă și dimensiuni cu un telefon mobil, și funcționează ca o pompă care eliberează insulină în organism doar atunci când este necesar. Dispozitivul se poartă la brâu, se conectează cu tuburi la interiorul corpului și ajută la prevenirea crizelor de hipoglicemie, extrem de periculoase, chiar fatale uneori dacă au loc noaptea, în timpul somnului. Conectarea se face o dată la trei zile, printr-o procedură simplă, care nu necesită ajutorul unui medic.

Spre deosebire de pompele de insulină realizate până în prezent, actualul dispozitiv are un algoritm care ajută la depistarea hipoglicemiei, un mic computer incorporat, care va da pacienților mult mai multă încredere", susțin oamenii de știință australieni.

Durata de utilizare a pancreasului artificial, care costă în jur de 7.000 de euro, este de aproximativ patru ani. Specialișrii estimează că, în timp, prețul aparatului va scădea, devenind mult mai accesibil celor care au nevoie de el.

Lasă un comentariu