CONSUMUL MODERAT DE BERE ALUNGĂ DEMENȚA

Distribuie pe:

Oamenii de știință de la Universitatea din Lanzhou, China, citați de descopera.ro, susțin că berea conține o substanță care ține la distanță declinul cognitiv și demența.

„Spre deosebire de vinul roșu, berea a fost mai puțin cercetată pentru potențialele ei efecte benefice asupra sănătății, dar un studiul nostru a scos în evidență că această băutură conține flavonoidul xanthohumol, o substanță care întârzie apariția declinului cogntitiv.

Acest antioxidant se regăsește în conurile de hamei, care sunt adăugate în bere pentru aromă, conferindu-i gustul specific amărui. Substanța previne cancerului, oxidarea celulelor, protejează inima și previne inflamațiile.

În cadrul studiului, am izolat moleculele de xanthohumol și am testat efectele lui pe creierul unor șobolani de laborator. Astfel, am observat că antioxidantul neutralizează oxidarea celulară, stimulând producția de molecule neuroprotectoare.

Aceste conuri de hamei sunt folosite de sute de ani în medicina tradițională chineză, pentru a trata diferite boli, ele fiind prezente în cantitate mare în bere, ceea ce poate explica efectul benefic al acestei băuturi pentru sănătate, în cazul unui consum regulat.

Desigur, atragem atenția că este vorba de un consum moderat de bere, caz în care, printre efectele benefice, se numără și îmbunătățirea memoriei. De asemenea, berea poate preveni demența și boala Alzheimer, în special la vârste mai tinere, când nu ar trebui să apară probleme de acest fel", explică specialiștii chinezi.

Lasă un comentariu