Cine se află în spatele ușilor închise?

Distribuie pe:

Trăim vremuri ciudate, fiind martorii unor experiențe juridice dirijate de mai-marii lumii, care nu contenesc să ne considere niște cobai. Tot mai mulți români se întreabă nedumeriți: cine se află în spatele DNA-ului și al SRI-ului, oare cine controlează aceste instituții? Zi de zi avem parte de spectacole de teatru, cu arestări, dezvăluiri de secrete, bârfe, subiecte în stare să-ți provoace lehamite de toată clasa politică și, iarăși și iarăși, te întrebi, oare politicienii noștri când vor da socoteală? Îmi spunea un patronaș din Târgu-Mureș că a fost obligat să plaseze unui politician o pungă din plastic, cu o sumă considerabilă de bani, în lei. Acesta l-a chemat acasă, a crăpat ușa de la intrare, a luat plasa, fără să-i vorbească… Pune, Doamne, strajă gurii noastre! Dacă ar fi să analizăm tipul personalului parvenit, ajuns în demnități publice, cea mai bună analiză o reprezintă doamna deputat Udrea, o femeie nedusă la biserică, capabilă să-și vândă și prietenii, pe Traian Băsescu și Emil Boc, fiindcă nici în ceasul al doisprezecelea nu renunță la mândrie sursa tuturor păcatelor. Sfântul Ioan Scărarul spune despre mândrie un adevăr valabil și în zilele noastre: „Mândria este lepădarea de Dumnezeu, învățătură a diavolilor, defăimare a oamenilor, maica osândirii, strănepoata laudelor, semn al nerodirii, izgonirea ajutorului lui Dumnezeu, ieșirea minții, înaintemergătoare de căderi, izvor al mâniei, ușă a fățărniciei, întărire a diavolilor, străjuitoare a păcatelor, pricinuitoare a nemilostivirii, neștiință de îndurare, amară luătoare de seamă a greșelilor altora, judecătoare fără de omenie, împotriva luptătoare a lui Dumnezeu (Filocalie, IX, Cuvântul 25, Despre mândrie, București, 1980). Toate aceste atribute ale mândriei le găsim la majoritatea politicienilor români, de parcă ar fi născuți din aceeași mamă. Din păcate, după bălăcăreala publică rămân cu averile colosale agonisite prin mită, corupție, jaf, averi dosite prin bănci străine.

Mass-media nu prezintă cealaltă față a descinderilor în bârlogul mafioților politici, cea legată de confiscarea averilor. În Biserica Ortodoxă, duminica trecută a început perioada Triodului, adică perioada Postului Mare, cel mai potrivit timp de pocăință de peste an.

Poate nu întâmplător în această perioadă s-a dat dezlegare la ofensiva împotriva corupției la nivel înalt printre „sfetnicii" fostului președinte Traian Băsescu, căruia nopțile i-au devenit pline de coșmar. Sfinții Părinți au rânduit trei Duminici pregătitoare înainte de începerea Sfântului și Marelui Post al Paștilor. Prima Duminică a fost „a Vameșului și a Fariseului", ca să ne amintească de moartea noastră prin mândrie și învierea prin smerenie. A doua Duminică pregătitoare este numită „a Fiului Risipitor", a 34-a după Rusalii, din 8 februarie, care ne îndeamnă la pocăință. A treia Duminică pregătitoare este a „Înfricoșatei judecăți" când se lasă de sec de carne. Aceasta ne amintește de sfârșitul lumii și de Judecata de apoi. Ultima Duminică, cea cu care începe și Postul Mare, este „a Izgonirii din Rai", cu scopul de a ne reaminti de păcatul strămoșilor, alungați din rai din cauza mândriei și lăcomiei și ne îndeamnă la post și rugăciune cu toată stăruința.

Am amintit faptul că un studiu de caz despre mândrie este cel al Elenei Udrea, care și-o arată în vorbire și îmbrăcăminte luxoasă, dar și în mânie, în „spovedanie nesinceră" în fața procurorilor și pe la televiziunile care o mai primesc în ceas de seară, politicienii noștri hulesc și batjocoresc prieteniile, Biserica și Crucea Mântuitorului. Dintotdeauna mândria a adus numai iadul din sufletele oamenilor. Răzvrătiri și răutăți.

Adevărul este că nu ne putem lua chiar în totalitate nici după buletinele de știri ale televiziunilor, mai ales că nu vom afla niciodată cine este în realitate în spatele acestor uși închise de la SRI și DNA! Nu sunt mistic, dar nu pot uita de blestemul lui Nicolae Ceaușescu ucis de feseniști în Sfânta Zi de Naștere a Mântuitorului.

Lasă un comentariu