Marmotele se contrazic în privința sosirii primăverii

Distribuie pe:

În mod tradițional, marmotele prezic în Statele Unite venirea primăverii, însă luni ele nu au fost de acord: cea din Pennsylvania a anunțat încă șase săptămâni de iarnă, iar marmota din New York a prezis sosirea rapidă a anotimpului următor.

Phil, marmota din Punxsutawney (Pennsylvania, est), cea mai celebră din toate, și-a văzut umbra după ce a fost trezită în cadrul ceremoniei tradiționale anuale, care datează din 1887, a anunțat Bill Deeley, șef al clubului „Punxsutawey Groundhog Club", menționat de AFP. Concluzia - încă șase săptămâni de iarnă.

În schimb Chuck, marmota mai puțin celebră de la grădina zoologică din Staten island (New York), nu și-a văzut umbra, ceea ce anunță venirea rapidă a primăverii. „Chuck, vreau să îți mulțumesc pentru această veste bună", i-a spus primarul Bill de Blasio, care a prezidat ceremonia, în contextul în care orașul a fost afectat luni de ninsori și ploi soldate cu polei. În acest an, Chuck a făcut prezicerea într-o cutie transparentă fiindcă în 2014 primarul a scăpat din mâini marmota, care a murit după câteva săptămâni.

O a treia marmotă, Chuckles, din Manchester (Connecticut, nord-est) și-a văzut și ea umbra luni, lăsând să se înțeleagă că iarna va mai dura.

Lasă un comentariu