Tenis – FEDCUP - România-Spania: 3-2

Distribuie pe:

Timp de două zile, sâmbătă și duminică, pe terenul din Galați s-au jucat partidele, țara câștigătoare va duce echipa în barajul pentru Grupa Mondială. Simona Halep a deschis partida cu jucătoarea Silviei Soler-Espinosa, aceasta a cedat în fața Simonei la: 6-3, 6-1: 1-0 pentru România. În partida a doua de sâmbătă, jucătoarea cea mai bună din Spania 24WTA Muguruza, cu multă experiență în tenis a întâlnit-o pe Irina Begu, locul al 64-lea, nu i-a rezistat spanioloaicei pierzând la 6-3, 6-2, așa că sâmbătă s-a încheiat ziua cu un rezultat egal: 1-1.

În ziua a doua, duminică, în partida întâi, Simona Halep a jucat cu Muguruza, spanioloaica, în mare formă, a făcut ceea ce a vrut pe teren, Simona ne-a cam făcut-o (pierzând rușinos cu 2-0: 4-6, 3-6) și jucătoarele Spaniei au condus cu 2-1. Apoi, a urmat partida a doua, Irina Begu-Espinosa, cu mare efort, tenismana Begu o învinge, egalând: 2-2.

A urmat partida de dublu, cuplul Begu-Niculescu - Muguruza-Espinosa a fost un adevărat maraton de tenis, jucătoarea Irina Begu, după victorie, s-a odihnit doar 15 minute, și a început partida dublu. Primul set a revenit echipei Spaniei cu: 5-7, a urmat o bătălie, româncele câștigă al doilea set cu: 6-3, ambiția fetelor noastre de a câștiga partida decisivă s-a realizat cu o mare bucurie în tabăra româncelor, care obțin o victorie cu: 3-2. Vor urma astăzi, marți, tragerile la sorți pentru play-off pentru grupa mondială.

Felicitări tenismenelor pentru efortul pe care l-au depus.

Lasă un comentariu