Cu cât vor fi impozitate veniturile din jocuri de noroc

Distribuie pe:

Începând de mâine, 13 februarie 2015, se vor aplica noi cote de impozitare asupra veniturilor obţinute din jocuri de noroc şi din premii, prevăzute în OUG nr. 92/2014 privind modificarea Codului Fiscal, publicată în Monitorul Oficial nr. 957, din 30 decembrie 2014.

Potrivit noilor dispoziţii, veniturile din jocuri de noroc se vor impozita în funcţie de sumele câştigate, prin reţinere la sursă, cu o cotă de 1% aplicată asupra tuturor sumelor încasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc.

Veniturile din jocuri de noroc care vor depăşi echivalentul a 15.000 euro se vor impozita cu 16%, iar veniturile mai mari de 100.000 euro se vor taxa cu 25%.

Totodată, noile reglementări vor abroga plafonul de scutire de 600 lei pe zi (suma neimpozitată) şi vor stabili că nu vor fi supuse impozitării doar sumele obţinute din premii mai mici de 600 lei pe premiu.

Persoanele fizice care obţin venituri din jocurile de noroc la distanţă (on-line), slot-machine, lozuri şi festivaluri de poker nu vor fi impozabile la sursă, însă au obligaţia să depună declaraţie privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai a anului următor celui de realizare a venitului, iar organul fiscal va fi obligat să stabilească impozitul datorat şi să emită decizia de impunere.

Cota de impunere pentru veniturile din jocuri de noroc la distanţă vor fi de 1% pentru sumele de până la echivalentul a 14.999 euro, 16% pentru sumele cuprinse între 15.000 şi 99.999 euro şi 25% pentru sumele care depăşesc echivalentul a 100.000 euro. Organizatorul de jocuri de noroc va avea obligaţia să păstreze o evidenţă nominală a persoanelor fizice care au obţinut venituri din jocuri de noroc mai mari de 15.000 euro şi să le declare organului fiscal competent, tot până la 25 mai a anului următor celui de realizare a venitului.

Lasă un comentariu