Sens giratoriu la intersecţia de coşmar de pe Barajului cu Sâncraiu de Mureş

Distribuie pe:

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 12 februarie, bugetul pe anul 2015. Unul dintre punctele de investiţii importante pentru locuitorii municipiului şi ai celor din Sâncraiu de Mureş este cel care vizează „Amenajare sens giratoriu de circulaţie la intersecţia drumurilor judeţene DJ135B Tg.-Mureş - Sâncraiu de Mureş cu DJ152A Tg.-Mureş - Band, judeţul Mureş". S-a început darea în lucru a studiului de fezabilitate prin care se va putea realiza această lucrare de amenajare care va fluidiza masiv traficul pe respectivele drumuri extrem de circulate".

Care este problema!

Drumul judeţean DJ 152A Tg. Mureş - Band - Iernut este în administrarea CJ Mureş şi asigură legătura mun. Tg.-Mureş cu cartierele rezidenţiale din zona metropolitană de nord-vest şi localităţile din nord-vestul judeţului, precum şi cu judeţele Cluj şi Bistriţa Năsăud, iar DJ 135B Tg.-Mureş - Sâncraiu de Mureş asigură legătura între DN 13 şi DN 15 cu DJ 152A, preluând circulaţia dinspre judeţele Braşov şi Sibiu spre judeţul Bistriţa Năsăud. Intersecţia unde se doreşte amenajarea sensului giratoriu este acum de tip cruce şi datorită lăţimii de 6 m a drumurilor judeţene, cu câte o bandă per sens, circulaţia se desfăşoară greoi, autovehiculele de tonaj greu de multe ori blocând intersecţia. Zilnic mii de maşini pierd zeci de minute în trafic datorită acestor blocaje, fapt sesizat adesea de cetăţenii afectaţi. „Proiectul CJ Mureş va aduce un trafic rutier normal în zonă. În acest moment este una dintre cele mai aglomerate intersecţii din judeţ, afectând mii de mureşeni zilnic, atât din Târgu-Mureş sau Sâncraiu de Mureş, cât şi conducătorii auto din alte judeţe care traversează zona.", a declarat Raul Boroş, consilier judeţean PNL.

Şoferii, bucuroşi de iniţiativa CJ Mureş

Am solicitat opinia mai multor şoferi care trec des prin respectiva intersecţie despre proiectul amenajării sensului giratoriu. „Cred că va fluidiza mult traficul. Uneori se stă peste un sfert de oră, douăzeci de minute în intersecţie, mai ales atunci când vii dinspre Târgu-Mureş spre Sâncraiu", ne-a mărturisit Vasile Pop din Târgu-Mureş. „Dacă se va reuşi amenajarea acestui sens giratoriu, voi dormi cu jumătate de oră mai mult dimineaţa. Acum mă trezesc să plec mai devreme să nu prind aglomeraţia din ora de vârf a dimineţii", ne-a spus Angela Petreanu din Târgu-Mureş. 

Lasă un comentariu