DASCĂLI MUREȘENI - VIOREL ANTON

Distribuie pe:

Profesorul Viorel Anton s-a născut în orașul Slobozia, județul Ialomița, în ziua de 7 iulie 1976. Tatăl, Petre Anton, a lucrat ca șofer profesionist, iar mama, Georgeta, a fost muncitoare la Filatura Slobozia.

A urmat cursurile Școlii Generale Nr. 7 Slobozia până în anul 1990, unde a avut rezultate bune la învățătură, participă la Olimpiada de matematică, faza zonală, în clasa a VI-a, obține locul I la faza județeană a Olimpiadei de fizică, participă la faza națională a Olimpiadei de fizică în clasa a VII-a, iar în clasa a VIII-a a participat la Olimpiada de fizică, faza județeană, unde a obținut locul III.

Între anii 1990-1994 a urmat cursurile Liceului ,,Mihai Viteazul" Slobozia, profilul matematică - fizică. În anul 1994 a fost admis la Institutul de Marină Constanța, cursuri pe care nu le-a finalizat.

Din anul 1997 a lucrat ca muncitor tâmplar pe un șantier din București.

În perioada 2003-2004 și-a completat stagiul militar la Vatra Dornei și la Cheia.

În anul 2005 s-a căsătorit cu Maria Luca.

A deținut câteva funcții în Reghin ca: operator industrial Prolemn, operator CNC Remex, și în paralel a urmat cursurile Facultății de Științe și Litere, specializarea Matematică-Informatică în cadrul Universității ,,Petru Maior" Târgu-Mureș. A lucrat pentru firma Medeea Web Târgu- Mureș, unde a dobândit experiența necesară creării site-urilor web, experiență care s-a dovedit a fi foarte utilă în cariera ulterioară. A finalizat facultatea în anul 2008, an în care a participat la concursul de titularizare, unde a obținut prima medie pe județ. În urma concursului a fost repartizat la Școala Generală Apalina, Reghin.

În toamna anului 2008 a plecat în Statele Unite ale Americii, alături de soția Maria, profesoară, unde a deținut funcția de profesor asistent, ,,Math Tutor", cu jumătate de normă. Aici a obținut rezultate bune cu elevii, pe care i-a pregătit (în afara orelor de curs) pentru a trece examenul de ,,AP Calculus". A participat la câteva conferințe și seminarii în SUA și România: Differential Instruction, Greensboro, North Carolina, AP Calculus AB/BC, Charlotte, NC, Profesorul-Creator de Soft Educațional Târgu-Mureș etc.

În anul 2009, s-a reîntors la postul din Apalina, iar în anul următor a fost detașat la Școala Generală Jabenița, județul Mureș. Aici și-a concentrat atenția în pregătirea elevilor pentru examenul de capacitate, obiectiv realizat cu succes.

În anul 2011 a obținut definitivarea în învățământ, examen susținut la Cluj-Napoca.

Între anii 2010-2012 a frecventat cursurile de masterat în cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai" Cluj- Napoca, specializarea Matematică.

Din anul 2012, este angajat de compania ,,Ahead Education Group" în China, orașul Nanjing. Câteva rezultate de menționat: toți elevii pe care i-a pregătit au obținut nota maximă la examenul de ,,AP Calculus" necesar pentru admiterea în Statele Unite ale Americii; a participat cu elevii la concursul internațional de matematică ,,Purple Comet Math Meet" cu rezultate foarte bune; a realizat site-ul pentru părinții elevilor cu care a lucrat, iar în anul 2014 a fost declarat profesorul anului.

Lasă un comentariu