ILEANA VULPESCU, NOMINALIZATĂ PENTRU PREMIUL NOBEL 2015

Distribuie pe:

NOMINATION

Bucharest, 29 January 2015

TO: The Nobel Committee of the Royal Swedish Academy

Street: Källargränd 4 Stockholm, SWEDEN

Tel.: +46 (0)8 663 09 20 Fax: +46 (0)8 660 38 47

E-mail: info@nobel.se    comments@nobel.se

SUBJECT: 2015 Nobel Prize in Literature

Dear Nobel Committee Members,

The „Academia DacoRomână" from Bucharest, Romania, is pleased to nominate the bilingual (Romanian-French) writer ILEANA VULPESCU for the 2015 Nobel Prize in Literature.

***

Propunerea a fost înaintată de Senatul FUNDAȚIEI ACADEMIA DACOROMÂNĂ „TEMPUS DACOROMÂNIA COMTERA" (F.A.D.R.T.D.C.), președinte Dr. Geo Stroe.

„Fundația este independentă de stat sau de partide politice, non-profit, are personalitate juridică de drept privat, de cercetare în domeniile științei, culturii, artei și tehnicii, independentă în acțiunile ei. Ea se constituie ca o societate a oamenilor liberi, care au conștiință de dacoromâni și deviza: „A fi pentru a ști, a ști pentru a avea, a avea pentru a putea, a putea pentru a face, a face pentru a fi oameni fericiți!" A.D.R. este autonomă în cadrul F.A.D.R.T.D.C. cu deviza: „Întru eternizarea valorilor temporale dacoromânești pe Terra noastră comună, într-o lume comterristă, a fiecăruia și a tuturora!". Scopul A.D.R. este cunoașterea, cercetarea, crearea, stimularea, promovarea, apărarea și eternizarea valorilor dacoromânești de pretutindeni, pe Terra noastră comună. Obiectivul strategic al A.D.R. este pregătirea spirituală a renașterii pentru reîntregirea națiunii dacoromâne de pretutindeni în contextul valorilor umane universale."

 

Lasă un comentariu