Concert simfonic aniversar

Distribuie pe:

Concertul simfonic care va avea loc pe data de 14 martie 2024 va marca aniversarea a 30 de ani de colaborare a dirijorului Shinya Ozaki cu Filarmonica de Stat Târgu Mureș.

Așadar, dirijorul acestui concert va fi maestrul Shinya Ozaki (Japonia), iar pianistul Daniel Goiți va fi acompaniat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Târgu Mureș.

Programul serii va cuprinde lucrări după cum urmează: Uvertura “Don Giovanni”, KV 527 de W.A. Mozart, Concertul nr.1 pentru pian și orchestră în Do major, op.15 de L. van Beethoven și Simfonia nr.4 în fa minor, op.36 de P.I. Ceaikovski.

Biletele se pot procura de la casieria Filarmonicii, dar și online pe site-ul Eventbook:

https://eventbook.ro/.../bilete-concert-simfonic...

Shinya Ozaki s-a născut în Japonia, la Kagoshima, în 1959 într-o familie de profesori de artă. A început studiul pianului la vârsta de patru ani. Și-a efectuat studiile muzicale la Toho Gakuen School of Music (Japonia). Printre profesorii săi s-au enumerat Seiji Ozawa și Jean Fournet. În 1982 s-a clasat pe primul loc la concursul de dirijat din Toho Gakuen School of Music, devenind conducătorul orchestrei acesteia.

Cariera sa de dirijor a început la Philadelphia (S.U.A.), fiind invitat apoi în diverse orașe din Statele Unite ale Americii, Japonia și Europa. Sub conducerea lui au evoluat și diverse ansambluri corale, precum Corul Filarmonicii Naționale Ungare și Osaka Choral Society, iar la noi în țară a dirijat numeroase orchestre, printre care și Orchestra Filarmonicii “G. Enescu” din București.

Din 1994 este dirijorul permanent al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Târgu Mureș. În anul 1999, orchestra, aflată sub bagheta sa dirijorală, a fost invitată să concerteze în Japonia, unde au purtat un real succes.

În iunie 1998, Shinya Ozaki a fost distins cu titlul “Pro Urbe” din partea primăriei municipiului Târgu Mureș. Trei ani mai târziu a fost răsplătit cu “Meritul schimburilor culturale” de către ambasadorul României în Japonia, iar în 2005 i s-a decernat “Meritul cultural în grad de comandor” de către președintele României.

(www.filarmonicams.ro/main/getPage/)

Lasă un comentariu