„Povești de Dragobete", cu artă și dragoste

Distribuie pe:

Școala Populară de Arte din Târgu-Mureș, sub patronajul Consiliului Județean Mureș, în colaborare cu studenți ai Universității de Arte Târgu-Mureș și cu sprijinul Teatrului Ariel, au organizat marți, 24 februarie, un spectacol de muzică ușoară și populară, intitulat sugestiv „Povești de Dragobete", prin care s-a adus un tribut unui obicei românesc milenar, care simbolizează dragostea, puritatea și frumosul! Aproximativ 100 de participanți la spectacolul cu intrare gratuită, găzduit cu generozitate de Teatrul Ariel din Târgu-Mureș s-au bucurat câteva ore de muzică de calitate, cântată live de tinerele talente ale Școlii. A prezentat cu mult talent Mike Zetter, din clasa d-lui prof. Costin Găvază.

„Am marcat Sărbătoarea Dragobetelui cu o adevărată «Poveste de dragoste» spusă prin muzică de talentații noștri elevi, care au interpretat cu măiestrie diferite melodii, atât din repertoriul internațional, cât și din al unor soliști de muzică ușoară și populară din țara noastră. Cred că aplauzele și entuziasmul spectatorilor prezenți au demonstrat cu prisosință succesul evenimentului și mai ales nevoia de cultură pe care o are comunitatea noastră. Mulțumesc din suflet elevilor și profesorilor participanți, gazdelor noastre de la Teatrul Ariel, Universității de Arte Târgu-Mureș, partenerilor noștri media și tuturor celor care au muncit pentru organizarea și promovarea spectacolului.", a declarat Iulian Praja, directorul Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș.

Nu mai puțin de 18 tineri artiști au făcut un adevărat spectacol pe scenă. Este vorba de Nagy Mónika, Vajda Boróka, Székely Márta, Alexandra Ronea, eleve ale prof. Boros Emese, Timea Fekete, Larisa Șamșudean, Daniela Simionca, Mara Jula, Andreea Groza și Paul Pop, clasa prof. Raluca Apolțan, Antonia Pintea și Alexandra Puia, din clasa prof. Caterina Balla, Aura Rogozan, din clasa prof. Teodora Sîntean, Mădălina Mureșan, Claudia Sita, eleve ale prof. Dorina Oprea, Izabela Naghi, din clasa prof. Adrian Decean, Alexandra Răuță, eleva prof. Caterina Balla.

Lasă un comentariu