„Știință și... Religie"

Distribuie pe:

„ASTĂZI, TREBUIE SĂ NE ÎNTOARCEM LA LUCRURILE ANCESTRALE ȘI, MAI ALES, LA LUMINA DINTÂI SUB CARE DUMNEZEU I-A DĂRUIT OMULUI DIN ENERGIA LUI VIE ȘI VINDECĂTOARE". „SUFLETUL ESTE DUMNEZEU!"

***

„OMUL NU SE DESCURCĂ FĂRĂ DE DUMNEZEU ȘI DE ACEEA UNEORI ESTE BINE CĂ DUMNEZEU NE MAI CONSTRÂNGE PENTRU A NE TREZI LA VIAȚA ADEVĂRATĂ".

***

„ȚARA ESTE STEARPĂ ȘI BARBARĂ, ȘI DACĂ NU VOM INTRA ÎN JUGUL SUFERINȚEI CA HRISTOS, NU VOM REUȘI. DE 25 DE ANI, TOT AM LUAT DIN GRĂMADĂ, DAR N-AM PUS NIMIC ÎNAPOI. RELIGIA NE POATE AJUTA, DAR NU ÎN SENSUL PROPOVĂDUIRII DE A NE DUCE PE NOI ÎN CER, CI... DE A ADUCE CERUL PE PĂMÂNT, ÎNCEPĂND CU ȘCOALA ȘI SOCIETATEA".

Dorel Vișan (1937 - ), actor, director și poet român. A interpretat peste 40 de roluri în teatru, în cea mai variantă gamă, de la Moliere la Shakespeare, de la Marivaux la Buchner, iar în film a avut peste 50 de roluri în producții românești. A primit premiul Academiei Române de Film pentru cel mai bun actor european, și multe altele interne și internaționale. „Credința mea ca artist este că un artist nu trebuie să facă roluri ci să recreeze destine". „Nu-mi pare rău că mor, îmi pare rău că nu m-am priceput să trăiesc". „Noi românii ne tratăm într-o clinică unde și medicii sunt bolnavi". „În țara noastră acum ar trebui să fie o autoeducare a educatorului..." „Dacă vrei să faci ceva în țara ta, toți sunt împotriva ta". La noi, poți să furi 100.000 euro și să fi arestat la domiciliu, dar nu poți dona 20.000 euro pentru un aparat medical". Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj. Printre volumele publicate: De vorbă cu Domnul, Păcate..., Psalmi, Vremea cireșelor amare. Printre interviurile memorabile se remarcă: „O ȚARĂ CARE-ȘI PIERDE TRECUTUL ÎȘI PIERDE IDENTITATEA" și „AM ÎNVĂȚAT SĂ VORBESC CU CORPUL MEU". A călătorit foarte mult prin Europa, și nu numai: Noua Zeelandă, Australia, China, Congo, India, Vietnam, Mexic, Uruguay, Paraguay, Argentina, Tibet, Thailanda, Peru, Cambodgia, Japonia, Canada ș.a.

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu