Dorin Dăneşan rămâne, definitiv, fără funcţia de primar de Sighişoara

Distribuie pe:

Fostul primar al municipiului Sighişoara, Dorin Dăneşan, şi-a pierdut definitiv şi irevocabil funcţia, în urma unei decizii a Tribunalului Mureş. Edilul a cerut anularea în instanţă a ordinului de revocare a sa din funcţie, emis de Instituţia Prefectului de Mureş în luna noiembrie a anului trecut, dar judecătorii au decis că nu are dreptate.

Instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Mureş a respins luni, 9 martie, ca fiind neîntemeiată cererea formulată de Ioan Dorin Dăneşan, în contradictoriu cu Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş, de anulare a Ordinului de revocare a sa din funcţia de primar al municipiului Sighişoara, hotărârea instanţei fiind definitivă şi irevocabilă.

Precizăm că Dorin Dăneşan a contestat, în instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Mureş, Ordinul de revocare a sa din funcţie, emis de Instituţia Prefectului de Mureş în luna noiembrie a anului trecut.Atunci, prefectul judeţului Mureş de la acea dată, Vasile Liviu Oprea, a emis un ordin prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al municipiului Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan (PSD), care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat definitiv, în data de 7 martie 2013, pe Ioan Dorin Dăneşan, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potrivit legii, data organizării alegerilor pentru funcţia de primar se stabileşte de Guvern, la propunerea prefectului. Acestea se organizează în termen de maximum 90 de zile de la expirarea termenului prevăzut la alin. (4) sau de la data pronunţării hotărârii instanţei, în condiţiile alin. (5). Cu alte cuvinte vom avea un nou primar cel mai târziu în vara acestui ani, în luna iunie sau iulie.

Lasă un comentariu