LÁSZLO TÖKÉS - MISTIFICATORUL (IX) - „Capitularea" delegaţiei României la Atlanta (1995)

Distribuie pe:

Puţini dintre români ştiu că iredentistul Lászlo Tökéş, în 1995, a stat la baza „pre-arbitrajului" ungaro-român, de la Centrul Carter din Georgia-Atlanta, avându-l ca „mediator" pe fostul preşedinte american Jimmy Carter! La această „reuniune", convocată ca urmare a „suferinţelor" presei americane pentru… „deznaţionalizarea" maghiarilor din Transilvania, au fost invitaţi să participe şi români şi maghiari. „Rezultatele" au fost, pentru partea română, catastrofale! Acest lucru s-a întâmplat pentru că delegaţia României, condusă de ministrul învăţământului Liviu Maior, s-a prezentat la „confruntare" complet nepregătită şi a acceptat toate fabulaţiile maghiarilor (autonomie, statut special al maghiarilor faţă de alte minorităţi, limba maghiară să devină a doua limbă oficială, învăţământ exclusiv în limba maghiară)! În orice caz, „capitularea" ruşinoasă a delegaţiei României la Atlanta, a fost cu atât mai lamentabilă pentru regimul preşedintelui Ion Iliescu cu cât un scriitor, antiromânul Gabriel Andreescu, acuzat de trădare în regimul Ceauşescu, l-a comparat pe „eroul" de la Atlanta, L.T., cu… Martin Luther King!

Suntem însă perfect îndreptăţiţi să aflăm, ca să înţelegem mai bine de unde ni se trag toate ponoasele, cine l-a desemnat însă pe acest Liviu Maior, fost lider al organizaţiei P.C.R. de la Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj, să meargă la Atlanta şi să facă de râs prestigiul internaţional al României ? Nu mai erau în România istorici competenţi, academicieni de renume ştiinţific? Sau era nevoie să fie scos la „înaintare" tot unul „pe sprânceană", preferat de „sistem", după „criteriul" că România nu mai poate fi condusă decât de nepoţii şi strănepoţii cu „origini sănătoase" în … P.C.R. şi Securitate? Nu mai era oare nimeni capabil în România să conducă S.R.I., decât fiul lui Liviu Maior, George Maior, al cărui bunic dinspre tată (conform senatorului Valer Marian) a fost fiul lui Carol Major, membru al P.C.R., un învăţător maghiar care, în perioada horthystă, îi pedepsea pe copiii români de la Şcoala din Dăbâca (Cluj) pentru că nu ştiau limba maghiară, înhămându-i la jug - ceea ce l-a şi determinat, după reinstaurarea administraţiei româneşti să fugă la Beclean, în Bistriţa?

Nu cumva, stimaţi cititori, cine stă în spatele lui L.T., se ascunde şi după parodia de la Atlanta, dar şi după o parte din conducătorii României de astăzi? Şi dacă este aşa, în slujba cui sunt demnitarii cu dublă identitate?

Lasă un comentariu