Tot în această perioadă, 6-10 aprilie 2015, are loc şi Olimpiada Naţională de Biologie, la solicitarea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la înfiinţare. La acest concurs vor participa cei mai buni elevi în domeniul biologiei, care alături de profesorii însoţitori vor petrece 5 zile pline de activităţi în frumoasa urbe de pe valea Mureşului.
Din Comisia centrală fac parte: prof.univ.dr. Leonard Azamfirei - rectorul UMF Târgu-Mureş, în calitate de preşedinte de onoare, acad.prof.univ.dr. Octavian Popescu - Academia Română în calitate de preşedinte, insp.gen. Traian Şăitan - MECS în calitate de preşedinte executiv, prof. Valeriu Cerbu - Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan" Alba-Iulia în calitate de secretar, prof.univ.dr. Angela Borda - UMF Târgu-Mureş în calitate de vicepreşedinte, conf. univ. dr. Alina Şerban - UMF Târgu-Mureş în calitate de vicepreşedinte, prof.univ.dr. Constantin Enciulescu - UMF Târgu-Mureş în calitate de vicepreşedinte, lect.univ. Dorina Podar - Facultatea de Biologie-Geologie Cluj în calitate de vicepreşedinte, lect. univ. dr. Karina Bateş - Facultatea de Biologie-Geologie Cluj în calitate de vicepreşedinte şi Steluţa Paraschiv - CNEE Bucureşti în calitate de vicepreşedinte.
Duminică, 5 aprilie, la ora 17, va avea loc deschiderea oficială o olimpiadei în sala mare a Palatului Culturii, iar miercuri, 8 aprilie, ora 18, va avea loc Gala Laureaţilor la Hotel Grand din Târgu-Mureş. „Ministerul a stabilit ca Olimpiada Naţională de Biologie să se desfăşoare la Târgu-Mureş, deoarece în acest an se împlinesc 70 de ani de la înfiinţare. Este o competiţie organizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie. Este un eveniment care onorează oraşul nostru şi sunt sigur că elevii vor pleca de aici cu cele mai bune rezultate şi impresii. Doresc pe această cale să le mulţumesc sponsorilor, partenerilor, pentru sprijinul financiar sau material acordat, şi nu în ultimul rând profesorilor care sunt implicaţi în activităţile olimpiadei", a precizat domnul profesor Florin Pop, inspector şcolar de biologie şi geografie.