Multe oportunităţi, puţine solicitări

Distribuie pe:

În aceste zile, în organizarea Primăriei municipiului Târgu-Mureş şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, în foaierul Teatrului Naţional din Târgu-Mureş se desfăşoară ediţia I a Târgului de Arte şi Meserii (7-9 aprilie 2015).

În documentarea noastră am aflat multe lucruri interesante de la însoţitorii celor 9 unităţi şcolare din municipiul nostru. La acest târg au fost prezente cu ofertele lor liceele tehnologice „Aurel Persu" , „Avram Iancu" , „Constantin Brâncuşi", „Electromureş" , „Gheorghe Şincai" , „Ion Vlasiu", „Traian Săvulescu" , „Traian Vuia", Colegiul Economic „Transilvania."

În cadrul târgului unităţile şcolare mureşene prezente au oferit numeroase oferte de meserii, care mai de care mai interesante şi importante pentru economia României: electromecanic, conducător auto, industrie textilă şi pielărie, comerţ, zidar, instalator tehnico-sanitare, zugrav, vopsitor, dulgher, tehnicieni etc.

În timpul vizitei noastre am purtat discuţii cu elevi, dar şi cu cadre didactice care ne spuneau că, deşi ofertele sunt multe şi tentante, solicitările au fost puţine. Tineretul de astăzi visează la cu totul altceva, preocupări de unde banii să vină imediat. Zicala „meseria este brăţară de aur", de mulţi ani este uitată, dar să sperăm că va reveni.

Mi-a plăcut viziunea Liceului Tehnologic „Avram Iancu", care spune: „Educăm pentru ca tineretul să citească viitorul."

În final trebuie specificat efortul organizatorilor care au putut prezenta toate ofertele din învăţământul profesional mureşean.

Lasă un comentariu