Scurt istoric al Bisericii Ortodoxe Nazna

Distribuie pe:

Vechiul lăcaş de rugăciune ortodox din satul Nazna (comuna Sâncraiul de Mureş) a început să fie construit în anul 1840. De-a lungul a peste un secol şi jumătate din existenţa acestei biserici i-au fost aduse mai multe îmbunătăţiri pentru a face faţă cerinţelor credincioşilor care erau din ce în ce mai mulţi. Numărul credincioşilor fiind în creştere, în anul 1987, în timpul păstoririi preotului Chirilă Moldovan, s-a hotărât construirea actualei Biserici Ortodoxe Române din sat, fiind botezată „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil". „Trebuie să menţionăm că la altarul bisericii năznene, biserica strămoşească, aşa cum o numea marele nostru poet-„mama noastră", au slujit un număr de 12 preoţi.

Construirea noii biserici ortodoxe din satul Nazna a durat până în anul 1999 când, în prezenţa fostului Arhiepiscop al Alba Iuliei, Andrei Andreicuţ, a fost sfinţită spre bucuria locuitorilor acestei aşezări mureşene. Din anul 1989 la altarul noii biserici slujeşte preotul paroh Teodor Fărcaş, care se străduieşte prin prestaţia sa să atragă cât mai mulţi credincioşi.

ÎI felicităm pe preotul paroh, pe credincioşii parohiei, pentru că au continuat începutul predecesorului paroh, oferind tuturor credincioşilor un lăcaş de rugăciune de toată frumuseţea.

Lasă un comentariu