Lupul îşi schimbă părul, nu şi năravul!

Distribuie pe:

La Congresul al XII-lea al UDMR, de la Cluj-Napoca, Kelemen Hunor a fost reales, prin vot secret, preşedinte, ca singur candidat pentru funcţia respectivă. O formalitate! Prilej cu care, conform modificărilor din statut, UDMR renunţă la funcţia de vicepreşedinte politic şi revine la Prezidiul Executiv, în locul actualului Secretariat General, Kovacs Peter fiind îmburcat în funcţia de preşedinte executiv

Referindu-se la „viitorul comunităţii maghiare", Kelemen Hunor consideră că acest viitor „depinde de calitatea învăţământului în limba maternă", de care depind „cele mai importante obiective ale UDMR", deoarece „azi nu mai e suficient doar să existe învăţământ în limba maternă"

În discursul său din cadrul congresului, fostul preşedinte al UDMR, Marko Bela, a asemuit România cu „un avion care zboară peste Carpaţi şi ar fi bine, nu doar pentru comunitatea maghiară, ci şi pentru întreaga ţară, dacă UDMR s-ar afla în cabina de zbor şi din 2016 încolo", în postură de copilot

Referindu-se la mult trâmbiţata autonomie teritorială, pe criterii etnice, preşedintele Kelemen Hunor, în raportul lui la congres, declara că „nu şi-a făcut iluzii cu privire la acceptarea proiectului de autonomie, elaborat după precedentul congres, deoarece societatea românească nu o acceptă, momentan, ca modalitate de soluţionare a problemei minoritare"

În mesajul său pentru congresul al XII-lea al UDMR, preşedintele Klaus Iohannis, făcând un apel pentru „profesionalizarea întregii clase politice româneşti", declara: „Este nevoie de a face politica altfel". Trimitere la UDMR?

La rândul lui, premierul Victor Ponta preciza că „nu e de actualitate colaborarea guvernamentală cu UDMR"

Conciliant şi interesat, dedat la compromisuri, s-a dovedit, şi de data aceasta, Vasile Blaga, copreşedinte al PNL, care a propus UDMR, în mesajul de la deschiderea congresului, „formarea unui parteneriat cu UDMR, pe termen lung, de cel puţin 10 ani". După opinia doamnei Gorghiu, asta-i dorinţa PNL?!

Mai-marele udemerist, Kelemen Hunor, declara că UDMR este pentru „alegerea primarilor dintr-un singur tur şi un prag electoral de 3% pentru alegerile locale". O şmecherie a struţo-cămilei! Se ştie că, în Ardeal, acest singur tur pentru alegerea primarilor este în favoarea maghiarilor, în localităţile cu populaţie mixtă, unde maghiarii merg, unitar, pe un singur candidat, în timp ce românii, după orgolii de partid, cu mai mulţi candidaţi, se împart după cum bate vântul! De ce 3%? Tot din urmărirea unor privilegii!

Se pare că, de data aceasta, liderii UDMR s-au situat pe o poziţie ceva mai şmecherească, pândind, la intersecţia politicii româneşti, momentul prielnic pentru a reintra la guvernare în postură de viitor „copilot" al avionului, „din 2016 încolo". O „schimbare de strategie" doar pentru naivi. O politică de învăluire. Lupul îşi schimbă părul, nu şi năravul!

Lasă un comentariu