Cărțile FESTIVALULUI NAȚIONAL DE CREAȚIE ȘI INTERPRETARE „ANA BLANDIANA"

Distribuie pe:

Ca și la precedentele ediții, și la ediția a V-a, Festivalul Național de Creație și Interpretare „Ana Blandiana" a tipărit lucrările premiate la toate secțiunile în patru volume: „Ana Blandiana - Octombrie, noiembrie, decembrie", (traduceri, ediție îngrijită de Carmen Scarlet, Mirela Munteanu, Mihaela Habără, Nicolae Băciuț), „Copilul din anotimpuri" (creație literară), „Dincolo de anotimpuri" (proză/eseu), „Vârsta anotimpurilor" (critică literară). Toate volumele au apărut la Editura Nico, fiind îngrijite de Gabriela Vasiliu, Daniela Stroe, Nicolae Băciuț.

În același timp, cu acordul Anei Blandiana, a fost reeditat la Editura Nico, volumul „Octombrie, noiembrie, decembrie", apărut la Editura Cartea Românească, în 1972.

Acesta urmează să fie dat laureaților Festivalului.

Concursul a avut secțiunile: Creație literară (clasele V-VIII, tema: Copilul din anotimpuri: clasele IX-XII - tema: Dincolo de Octombrie, noiembrie, decembrie; Analiză literară; clasele V - XII, scriitorii Ana Blandiana și Rainer Maria Rilke; Traduceri (engleză/ franceză): clasele IX-XII, din volumul Octombrie, noiembrie, decembrie, Ana Blandiana; Recitare: câte un poem din lirica Anei Blandiana și a lui Rainer Maria Rilke; Interpretare folk: prelucrare din lirica scriitoarei Ana Blandiana sau a scriitorului Rainer Maria Rilke, prelucrare din creația românească de gen.

Printre laureați se numără și elevi mureșeni.

Festivitățile de premiere vor avea loc la Brăila în 8 și 9 mai, invitați de onoare fiind Ana Blandiana, Romulus Rusan și Nicolae Băciuț.

Lasă un comentariu