Unii se culcă flămânzi, alții mănâncă prea mult… Săracii lumii, în criză permanentă!

Distribuie pe:

Conform statisticilor Organizației pentru Hrană și Agricultură, în lume, circa 800 de milioane de oameni mănâncă prea puțin (se culcă seara flămânzi) și, în cele din urmă, mor de malnutriție, în vreme ce un miliard de oameni mănâncă atât de mult încât au devenit obezi (bărbați cu circumferința pântecului cu mult peste 100 cm și femei puhave, ce nu „încap" pe două scaune)! Mari cât un dulap.

În acest context, peste 150 de țări din întreaga lume marchează, anual, „Ziua hranei". Mai mult, țin un priveghi global în zeci de orașe, chiar și la Roma, unde sunt aprinse lumânări pentru toți cei care au murit de foame.

Potrivit sursei citate, dintre flămânzii lumii, 90% sunt femei și copii. Din păcate, situația se va înrăutăți odată cu creștere populației și adâncirea crizei economice, mai ales în țările subdezvoltate și în curs de dezvoltare. Dar nici cu „rotofeia burdihanie" nu se bucură prea mult de viață, cele mai multe cazuri de boli, precum diabetul, îmbolnăvirile de inimă, crizele cerebrale etc., etc. înregistrându-se în rândul acestora. Altfel spus, unii mor de foame, alții de… burdihanie! Unii se culcă flămânzi, alții mănâncă prea mult…

Lasă un comentariu