BC Mureș a pierdut primul meci al finalei Ligii Naționale cu CSU Ploiești

Distribuie pe:

Sala „Olimpia" din Ploiești a găzduit luni seara primul meci al play-off-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin între CSU Ploiești și BC Mureș.

Burlacu și compania au avut un start apăsat, dornici parcă să le arate mureșenilor că o finală de play-off este cu totul altceva. Rând pe rând, Flowers, Burlacu și Runkauskas i-au „băgat în corzi" pe „tigrii", doar incursiunile lui Dykes făcându-i pe oaspeți să respire: 24-16 (min 10). Mustrați de Prakuraitis, mureșenii au început să mărească strocul în atac. Chiar și fără Adamovic, a cărui viză medicală a expirat cu câteva zile înaintea finalei, mureșenii au recuperat teren, pe fondul unor decizii pripite luate de campioni la finalizare. Ivanovic și Barro le-au dat ceva bătăi de cap lui Burlacu și Zigeranovic, dar finalul primei părți avea să aparțină prahovenilor, 39-31.

Cu Dykes - în rolul principal, „tigrii" n-au renunțat la luptă, asta chiar dacă Burlacu a mai plantat o triplă care arunca sala în picioare, iar Zigeranovic depășea bariera celor 20 de puncte marcate. Odată cu trecerea timpului, americanul Mureșului devenea tot mai precis la finalizare, duelul său cu Flowers, preocupat mai mult de defensivă în acest meci, făcând deliciul spectatorilor. Fără Ivanovic, eliminat, și cu reale probleme în a-l opri pe „veșnic tânărul" Cătălin Burlacu, mureșenii au rămas în meci grație aceluiași Dykes. Accidentarea americanului, survenită în urma unei faze banale, avea însă să schimbe brusc planurile mureșenilor într-un final nebun, dominat de multă pasiune. Campioana s-a impus, însă nu fără emoții pe final, având în vedere că avea doar două puncte avans pe tabelă, 70-68, cu 97 de secunde înainte de final, dar ploieștenii și-au arătat valoarea în timpul rămas, desprinzându-se decisiv.

CSU Asesoft Ploiești a învins-o pe BC Mureș cu scorul de 79-70 (24-16, 15-15, 15-13, 25-26). Pentru BC Mureș au evoluat: Tudor (3p, 4pd, 1×3), Polyak (2p), Barro (10p, 15rec), Peciukas (2p, 2pd), Ivanovic (7p, 3rec, 1cap, 5gp, 1×3), Dykes (20p, 6rec, 3pd, 1cap, 1×3), Lazăr (4p, 3rec), Gajovic (11p, 8rec, 1×3), Căpușan (11p, 1×3).

Cele două formații s-au mai întâlnit în finala campionatului în 2013, când CSU s-a impus cu 4-2 la general. Finala se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Ieri, de la ora 20.00, tot în Sala „Olimpia" s-a disputat meciul doi între cele două echipe (după închiderea ediției).

Lasă un comentariu