Ne întreabă cititorii

Distribuie pe:

Supărați, chiar revoltați, mai mulți târgumureșeni, chiar șefi de asociații și de instituții, oameni de cultură ne întreabă: oare de ce ceremonialul militar de Ziua Eroilor, care are loc, în fiecare an, de sărbătoarea Înălțarea Domnului, la Cimitirul Eroilor, n-a mai avut loc la Târgu-Mureș? Cine sunt cei care, în anul 2015, au reușit să scoată din municipiul nostru, tocmai de Înălțarea Domnului, momentul sfânt, de suflet, al unui Neam: Ziua Eroilor?

Oare n-ar fi destule, și așa, tălpile care, nouă, românilor, ni se pun, loviturile pe care mereu le primim din partea neprietenilor, cei care ne tulbură și ne desconsideră până și sărbătorile tradiționale, inși cărora mai-marii clipei, prin astfel de decizii, le dau apă la moară, curaj să ne disprețuiască, să ne persifleze, să râdă în pumni de împleticirea mai-marilor? Rău am mai ajuns noi, românii, dacă, încetul cu încetul, ne sunt boicotate, din interior, până și sărbătorile tradiționale ale Neamului!

După cum se știe, an de an, din 1990 încoace, ceremoniile militare dedicate Zilei Eroilor, depunerile de coroane și jerbe de flori aveau loc la Cimitirul Eroilor din Târgu-Mureș, într-o zi de pomenire a celor care și-au dat, pe câmpurile de luptă, tânăra lor viață, pentru ca această Românie să rămână întreagă!....

 

Lasă un comentariu