„Zilele târgumureșene" - debut cu dreptul!

Distribuie pe:

„Interferențele culturale te fac mai bogat" (Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureș)

Intrată deja în tradiția „Zilelor târgumureșene", „Nunta de aur" este un moment „de suflet", așteptat cu emoție de cuplurile care sărbătoresc 50 de ani de conviețuire. Ediția din acest an se va desfășura astăzi, 22 mai, ora 9, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu" și va fi completată de un moment cultural - spectacolul de teatru (bilingv) „Un divorț nereușit", în regia lui Marius Oltean.

Programul zilei de azi mai cuprinde, printre altele, manifestarea „Animație cavalerească", organizată de Asociația Culturală Teatrul Scena (între orele 9 și 13, în Piața Teatrului), o proiecție de filme de animație (ora 11, la Liceul de Artă), un program folcloric susținut de Ansamblul Artistic „Mureșul", Dinu Iancu Sălăjanu), orchestra Laci Csarda și Abram Tibor, concertele formațiilor Cover și Veker, ale interpreților Ruzsa Magdi, Elena, Delia (ora 17, în Parcul Municipal). Tot la ora 17, la Complexul de Agrement și Sport „Mureșul" are loc vernisajul expoziției de artă fotografică „Promenada Mureșană", organizată de Fotoclub Târgu-Mureș.

Centrul Cultural „Mihai Eminescu" va găzdui, de la ora 18.30, manifestarea „Livada cu vișini de la Târgu-Mureș", eveniment organizat în colaborare cu Asociația Culturală Simfest, iar la ora 19, în Sala mare a Teatrului Național, Baletul din Szeged va evolua în spectacolul Stabat Mater - Ritualul Primăverii. Începând de la aceeași oră, sala mică a Teatrului va găzdui spectacolul Parallel - performance.

Iubitorii celei de a șaptea arte, vor avea posibilitatea să urmărească, între orele 14 și 20, la Cinema „Arta", peliculele programate în cadrul Festivalului Filmului European.

Miercuri, 20 mai, în cadrul unei festivități de înaltă ținută, desfășurată la Centrul Cultural „Mihai Eminescu, reprezentanții a peste 30 de instituții, organizații neguvernamentale, asociații și fundații culturale mureșene au fost răsplătiți cu distincții înmânate de viceprimarii municipiului, Claudiu Maior și Peti Andras, în cadrul Galei Premiilor de Excelență „Pro Cultura". Prezența celebrului violonist Alexandru Tomescu a oferit un plus de prestanță evenimentului.

…Film, teatru, balet, expoziții foto - componenta culturală a „Zilelor târgumureșene" răspunde gusturilor celor mai exigente și rafinate. „Promovând valoarea, dovedim respect față de târgumureșeni", este convingerea, exprimată simplu și lapidar, de către primarul municipiului.

Lasă un comentariu