TRĂDARE sau rea-voinţă! Înţelegere UDMR-PNL(PDL) în privinţa redenumirii străzilor!

Distribuie pe:

Aleşii UDMR şi cei din noul PNL-PDL din cadrul Consiliului Local Târgu-Mureş au votat ieri, 28 mai, un proiect de hotărâre care vizează denumirea aşa-zis „tradiţională" (a se înţelege denumirile din vremea Imperiului Austro-Ungar) a nu mai puţin de 30 de străzi din Târgu-Mureş. Doar cei 4 consilieri PSD-UNPR au votat împotrivă, ceilalţi neavând obiecţii sau remuşcări când au apăsat butonul de vot. Comportament care arată clar o înţelegere „suspectă" între consilierii români care au votat proiectul (în frunte cu viceprimarul Claudiu Maior) cu cei de la UDMR! Primarul Dorin Florea, prezent la şedinţa de Consiliu, nu a luat cuvântul împotriva deciziei consilierilor colegi de partid, şi a decis să-i lase să voteze cum vor. Nu a fost o atitudine potrivită pentru un primar ROMÂN, care a jurat că va apăra interesele acestei ţări şi acestui oraş.

Şantaj sau trădare mascată!

În data de 15 mai, grupul consilierilor UDMR din cadrul CL Târgu-Mureş depun un proiect de hotărâre ce viza schimbarea, şi nu traducerea denumirilor unui număr de 30 de străzi din Târgu-Mureş. Faptul, care însoţeşte gestul de a boicota ultimele şedinţe ale forului local, a dus la o presiune destul de mare asupra executivului Primăriei Târgu-Mureş, care nu mai putea să beneficieze de hotărâri ale Consiliului necesare funcţionării oraşului. Şantajul şi ameninţările celor 9 consilieri UMDR se pare că au dat roade, astfel ei obţinând mai mult decât au cerut anterior (adică traducerea plăcuţelor stradale în maghiară). De ieri, 30 de străzi din municipiul reşedinţă de judeţ au două denumiri distincte: una în română şi alta în maghiară. Asta, fără ca cetăţenii oraşului, indiferent de etnie, să fie întrebaţi sau consultaţi. Cu siguranţă, am fim meritat cu toţii asta!

Situaţie unică în lume!

Conform informaţiilor noastre, nu mai există niciun caz în ţările civilizate din Europa sau de pe întreg mapamondul, în care să existe două denumiri ale unei străzi. Cu siguranţă, atât în ţara noastră, cât şi peste hotare, există traduceri în alte limbi ale denumirilor străzilor, dar în niciun caz două denumiri pentru aceeaşi stradă. E la fel cum un cetăţean român ar avea două cetăţenii (română şi maghiară) şi două nume diferite în cele două acte de identitate. Oare, ar fi normal şi legal?

Prefectul aşteaptă comunicarea hotărârii

Instituţia Prefectului Judeţului Mureş, cea care verifică legalitatea hotărârilor consiliilor locale din judeţul Mureş, prin prefectul Lucian Goga, a explicat ce se va face legat de acest subiect: „O să luăm act de hotărârea CL Târgu-Mureş atunci când ea ne va fi comunicată, vom face analiza legalităţii prin aparatul de specialitate şi ne vom pronunţa asupra ei. Astăzi este prea devreme şi nu vreau să mă antepronunţ asupra ei", a declarat prefectul mureşean.

Lista consilierilor care au votat PENTRU hotărâre!

CLAUDIU MAIOR- PNL, IOAN FĂRCAŞ - PNL, MATEI DUMITRU - PNL, CĂLIN MOLDOVAN - PNL, LUCIAN GUJAN - PNL, DAN SÂMPĂLEAN - PNL, GHEORGHE URCAN - PNL, ERWIN MOLNAR - PNL

Lista consilierilor care au votat ÎMPOTRIVA hotărârii!

LUCIAN LOGHIN - PSD, OCTAV MOLDOVAN - UNPR, OVIDIU SABĂU - PSD, CRISTINA SOMEŞAN - PSD

ABSENT:

IOANA ROMAN - PNL

Lasă un comentariu