O nouă generaţie de absolvenţi, la Liceul „Gheorghe Marinescu"

Distribuie pe:

Liceul „Gheorghe Marinescu" şi-a deschis încă o dată, porţile pentru a lăsa o nouă generaţie să-şi ia zborul pentru a pleca pe drumul vieţii. După o ultimă întâlnire cu diriginţii lor, după o ultimă emoţionantă oră de dirigenţie în care şi-au împărtăşit amintirile, dorinţele şi speranţele, cele trei clase ale liceului au umplut două autocare cu visele şi emoţiile profesorilor, dar şi ale actorilor principali ai acestui eveniment, şi s-au îndreptat spre Grădina de Vară a Municipiului Târgu-Mureş.

Data de 28 mai 2015 va rămâne în inimile tuturor ca o dată în care s-a sfârşit o etapă a vieţii celor care au absolvit Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu", dar şi un început care se vrea foarte promiţător pentru cei care vor duce cu ei tot ce au acumulat în cei patru ani de liceu. În cadrul acestui eveniment, desfăşurat la Grădina de Vară din Târgu-Mureş, domnul director Cornel-Cristian Vulc a deschis ceremonia printr-un scurt discurs în care le-a amintit viitorilor absolvenţi că sunt datori să ducă mai departe valorile promovate de dascălii lor. Maestrul de ceremonii, doamna profesoară Ilinca Mureşanu, a animat întreaga activitate, dându-i o notă elegantă. Elevul Adrian Dobre, şeful de promoţie al acestei generaţii, a adresat un cuvânt de mulţumire celor care au participat la educaţia lui şi a colegilor lui şi le-a urat succes în ceea ce vor întreprinde. Invitatul special, domnul viceprimar Claudiu Maior, le-a vorbit despre demnitatea de a merge mai departe în viaţă, folosind toată educaţia asimilată în aceşti ani şi le-a urat succes. S-au acordat premii şi diplome celor mai merituoşi dintre elevi în uralele şi aplauzele părinţilor, profesorilor şi familiilor. Grădina de Vară a fost plină de cei care au venit să se bucure alături de viitorii absolvenţi. Nu a lipsit nici celebrul moment de predare a cheii Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu", în cadrul căruia eleva Teodora Biriş şi elevul Laurenţiu Despina au preluat valorile liceului pentru a le transmite mai departe următoarei generaţii.

Domnul director adjunct, profesor Gabriel-Cornel Grozav, a oferit doamnelor profesoare Cristina Epure, dirigintă a clasei a XII-a A, Daniela Cîmpean, dirigintă a clasei a XII-a B, Ancuţa Paşcan şi Ana Cifu, dirigintă a clasei a XII-a C, câte o diplomă de mulţumire pentru efortul, determinarea şi răbdarea pe care le-au avut în formarea acestor elevi.

Domnului director, profesor Cristian-Cornel Vulc, i-a revenit onoarea de a-i declara absolvenţi, într-o explozie de „confetii". Astfel, încă o generaţie a plecat din „sânul" liceului pentru a face loc următoarei generaţii. De fiecare dată când ne pleacă o generaţie, duce şi câte o părticică din noi, dar rămâne speranţa că am făcut tot ce s-a putut ca aceşti tineri să răzbească în viaţă. Suntem mândri ca profesori că am contribuit câte puţin la dezvoltarea lor ca oameni. Le urăm succes în viaţă!

Lasă un comentariu