OMAGIU LUI MIHAI EMINESCU ADUS DE REGHINENI, LA 126 DE ANI DE LA MOARTEA „POETULUI NEPERECHE"

Distribuie pe:

Luni, 15 iunie, s-au împlinit 126 de ani de la moartea „Luceafărului poeziei româneşti", Mihai Eminescu. Oamenii de cultură reghineni i-au adus un omagiu „Poetului nepereche". După depunerea coroanei de flori la bustul lui Eminescu, lucrare a sculptorului Ion Vlasiu, s-a ţinut un moment de reculegere. Mai apoi profesorul Dorin Cremene a rostit cu patimă, pasiune şi regret, cuvinte alese, în memoria celui ce a devenit „Poetul nemuririi". Alocuţiunile au evidenţiat aspecte din istoria şi opera eminesciană, dar s-au punctat şi ultimele clipe din viaţa lui Mihai Eminescu.

„Din copilărie s-a dovedit o personalitate deosebită pe toate planurile, şi ce s-a manifestat în copilărie s-a valorificat în adolescenţă şi în prima tinereţe, până la vârsta de 33 de ani, când s-a îmbolnăvit. În ultimii 6 ani de viaţă creaţiile sale nu au mai fost la înălţimea valorii lui. Cu toate acestea, nu a fost părăsit de prieteni!", a cuvântat, cu o lacrimă în colţul ochiului, profesorul Dorin Cremene.

Nu a fost părăsit nici de intelectualii care „slujesc" cultura în Reghin, tocmai de aceea, directorul Bibliotecii Municipale „Petru Maior", Sorina Bloj, a mărturisit că pe viitor se doreşte să se organizeze excursii la casele memoriale ale marilor oameni de cultură, dar şi la Cimitirul Bellu, unde se află mormântul lui Mihai Eminescu.

Lasă un comentariu