Preafericitul Părinte Daniel: „FIECARE COPIL CARE SE NAŞTE ARE O CHEMARE SFÂNTĂ DE LA DUMNEZEU"

Distribuie pe:

Patriarhia Română a dat publicităţii cuvântul de învăţătură rostit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la finalul Sfintei Liturghii de la sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, oficiată la Mănăstirea Zamfira, din judeţul Prahova, prin care îi îndeamnă pe credincioşi să aibă mare grijă de copii şi de familii.

„Sărbătoarea Naşterii Botezătorului Ioan ne arată cât de importantă este naşterea de prunci. Sunt părinţi care nu au copii şi îi doresc foarte mult, se roagă mult, şi dacă nu se împlineşte rugăciunea unii dintre ei înfiază sau adoptă copiii altora, pentru ca să aibă urmaşi, pe care să îi crească şi să îi educe în credinţă, să se mântuiască prin această iubire milostivă. Cei care nu se căsătoresc şi devin monahi, trebuie să se înduhovnicească şi să devină părinţi duhovniceşti, să aibă copii duhovniceşti, adică ucenici, discipoli.

Pe de altă parte, din nefericire, există şi familii care pot naşte copii, dar nu o fac, ci îi avortează, îi ucid înainte de a se naşte, ceea ce este un păcat deosebit de grav. De aceea, Biserica îndeamnă ca cei care au copii mulţi să fie ajutaţi de cei care nu au copii, care fie pot adopta un copil care a fost părăsit de părinţi, fie pot ajuta material şi spiritual o familie cu numeroşi prunci, ca cei care au copii să simtă că Dumnezeu îi iubeşte şi că ei pot deveni pentru Biserică şi societate o binecuvântare.

Din nefericire, astăzi, sunt în poporul român mai multe înmormântări decât botezuri, populaţia îmbătrâneşte, numărul românilor scade, iar numărul avorturilor a depăşit numărul populaţiei. Peste 20 de milioane de avorturi s-au făcut în ţara noastră din 1990, fiind printre primii din Europa la aceste capitol.

Suntem creştini, dar nu vieţuim creştineşte întru totul. De aceea, sărbătoarea de astăzi ne cheamă să mulţumim lui Dumnezeu pentru copiii pe care îi avem, să ne dea copii atunci când suntem căsătoriţi, iar dacă nu avem copii să îi ajutăm pe cei care au ca să simţim binecuvântarea lui Dumnezeu. Fiecare copil care se naşte are o chemare sfântă de la Dumnezeu".

Lasă un comentariu