Intervenţie de succes la Spitalul Judeţean Mureş

Distribuie pe:

Miercuri, 24 iunie 2015, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, în cadrul Compartimentului de Radiologie Intervenţională, o pacientă, în vârstă de 33 de ani, din Bistriţa, a primit o nouă şansă la viaţă, se arată într-un comunicat al Biroului de Relaţii Publice şi Comunicare din cadrul SCJU.

Diagnosticată cu anevrism cerebral de vârf de arteră bazilară, declarat inoperabil neurochirurgical, pacienta a beneficiat, la Târgu-Mureş, de un tratament modern, inovator, după ce s-a adresat, fără succes, mai multor centre medicale din ţară.

Este vorba de o tehnică minim invazivă, endovasculară, utilizând un dispozitiv implantabil cerebral, a doua de acest gen în România, prima realizându-se tot la Târgu-Mureş, se arată în comunicatul citat.

Echipa multidisciplinară care a realizat intervenţia a fost coordonată de dr. Lucian Mărginean - medic primar radiologie intervenţională, şi a fost compusă din dr. Simona Retegan - medic primar terapie intensivă, şi dr. Nicolae Gherasim - medic rezident neurochirurgie.

Ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat, alături de echipa medicală, managerul SCJU Târgu-Mureş, dr. Claudiu Ioan Puiac, au fost puse la dispoziţia televiziunilor imagini filmate din timpul intervenţiei. 

Lasă un comentariu