Mihai-Răzvan Ungureanu a fost validat director al SIE, printr-o „majoritate de conjunctură"!

Distribuie pe:

Cu 278 de voturi pentru, şase împotrivă şi cinci abţineri, din totalul de 289 de voturi valabil exprimate, plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului l-a validat pe Mihai-Răzvan Ungureanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) şi a depus jurământul, deşi el n-a mai fost audiat de Comisia Parlamentară de Control SIE, din cauza… lipsei cvorumului. Într-un fel, înscăunarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la SIE este considerată o victorie a preşedintelui Klaus Iohannis şi o lovitură pentru Victor Ponta şi PSD, partidul care l-a măturat din fruntea Guvernului, acum, la acest vot, pus în Opoziţie, liberalii reuşind, de data aceasta, o „majoritate de conjunctură", formată din PNL, UDMR, UNPR, minorităţile naţionale.

Redăm câteva reacţii de după vot. „Numărul acesta de voturi, înregistrat pentru Mihai-Răzvan Ungureanu la şefia SIE, este suficient şi necesar pentru o moţiune de cenzură, pentru a pica orice guvern!" - a declarat, la ieşirea din sala plenului, Alina Gorghiu, copreşedintele PNL. „Oastea PSD a fost îngenuncheată de genunchiul lui Ponta" - cum plastic se exprimă un jurnalist de la „Adevărul". După ce Klaus Iohannis reafirma, într-un interviu apărut în „Financial Times", că Victor Ponta ar trebui să demisioneze din funcţie, deoarece „este inacceptabil ca o ţară europeană să aibă un prim-ministru acuzat de fapte ilegale", cu un dosar penal, preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, declara: „Coaliţia de guvernământ va fi funcţională, în continuare, până în noiembrie 2016." După cele petrecute la votul din marţea trecută, n-am prea crede! Se ştie că „liderii grei ai partidului nu înghit faptul că Ponta a plecat şi a lăsat partidul în derivă." Cu aceeaşi gură mare s-a dovedit, şi de data aceasta, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, care, în ziua votului, îl făcea pulbere pe Mihai-Răzvan Ungureanu, de la tribuna Parlamentului. „Şeful statului, Klaus Iohannis, doreşte în posturile-cheie să îşi pună oamenii lui de încredere. Asistăm - declara, conform sursei Machiavelli.ro, Tăriceanu - la recompunerea monopolului puterii de către actualul preşedinte."

Personal mă alătur celor care consideră, din mai multe motive, că preşedintele Iohannis a făcut o mare greşeală, chiar o gafă, numindu-l pe Mihai-Răzvan Ungureanu director al SIE. Iar Tăriceanu, acest guraliv, fost manechin, bine ar fi să mai tacă, deoarece tocmai acest MRU, şi el, Tăriceanu, pe când era prim-ministru al Guvernului României, mereu în vizite la Budapesta, au făcut cadou Ungariei enorma „moştenire Gojdu"!

 

Lasă un comentariu