CONSUMUL DE PRODUSE - LACTATE PREVINE MALADIA ALZHEIMER

Distribuie pe:

O echipă de neurologi şi de dieteticieni americani de la Universitatea din Kansas, citată de descopera.ro, susţine că persoanele care consumă în mod regulat lapte şi produse lactate prezintă concentraţii mai mari de glutation în creier (un antioxidant major care protejează celulele împotriva radicalilor liberi), cu un efect cheie asupra sănătăţii.

„Glutationul nu este furnizat de alimentaţie, dar organismul nostru îl fabrică pornind de la anumite elemente nutritive.

În studiul nostru, efectuat pe un grup de oameni de vârstă mijlocie şi avansată, am evaluat cu un scanner nivelul de glutation din creier, în special, în cortexul prefrontal (sediul funcţiilor cognitive superioare: lingvistice, memorie de lucru, raţionament etc).

Rezultatul arată că, la participanţii care au consumat doze mai mari de lactate decât în zilele precedente, concentraţiile de glutation au fost mai mari. Acest lucru este adevărat, în condiţiile în care se iau în considerare mai mulţi parametri, precum sexul, greutatea şi distribuţia grăsimii. Astfel, consumul a trei porţii de produse lactate pe zi (lapte, brânză, iaurt) sau patru porţii (pentru persoanele în vârstă) poate ajuta la protejarea creierului împotriva deteriorării celulelor în urma stresului oxidativ, implicat în bolile neurodegenerative, precum boala Alzheimer", explică specialiştii americani. 

Lasă un comentariu