Un triumf al voinţei!

Distribuie pe:

Oare câţi dintre iubitorii fotbalului, mureşeni şi de prin alte părţi româneşti, şi-ar mai fi închipuit că o echipă ASA, de la un timp încoace lovită, premeditat, din toate părţile, va mai fi în stare să dea o replică, de o asemenea demnitate şi verticalitate, campioanei României, câştigând Supercupa, şi dovedind, categoric, că-i mai bună decât campioana Steaua, iar echipa Mureşului, situată pe al doilea loc, merita să câştige campionatul.

Cu doar câteva zile înainte de meciul pentru Supercupă, nişte inşi cu maţe pestriţe, dovedind cât de mare-i răutatea românească în acest război al „blestemului dezunirii", au decis să blocheze conturile clubului, tocmai pentru a-i pune echipei crosa la patină, cum se spune în hochei, pentru a-i descuraja şi a-i lăsa în bloc-starturi pe jucătorii vicecampioni. Întrebarea e: de ce tocmai înainte de meciul, atât de important, pentru Supercupă? De ce, oare, atâta grabă? Se prăpădea cineva, dacă mai aştepta până după 9 iulie a.c.? Apoi, dacă-i să fim sinceri, luate la puricat, cam pe la toate echipele din Liga I din fotbalul românesc s-ar găsi câte o hibă, şefii ar avea câte o bubă în cap. Ar însemna ca, de la Steaua la ultima echipă clasată, să se blocheze conturile, iar campionatul ar rămâne fără echipe! Să nu se înţeleagă, cumva, că, personal, nu aş fi pentru respectarea legii! Dar aici ceva pare suspect! E clar că se urmăreşte destabilizarea clubului şi a echipei, prin presiuni, atacuri, telefoane, chiar asupra jucătorilor aflaţi sub contract.

Supărător a fost şi gestul unor fotbalişti abia veniţi la echipa târgumureşeană, care, auzind că ar fi ceva probleme, că ASA trece prin momente grele, gândindu-se doar la bani, la câştigul mult, şi-au făcut coada colac şi au dat bir cu fugiţii. Tocmai atunci când echipei i-a fost mai greu! Cică, ei sunt profesionişti! Ce profesionişti? Un adevărat profesionist nu întoarce spatele echipei, lăsând-o de izbelişte, tocmai când îi este mai greu! Cinste şi laude adevăraţilor profesionişti, celor care nu s-au speriat, n-au plecat urechea la zvonuri, au jucat pentru culorile clubului şi au câştigat la Constanţa, chiar şi în faţa unor personaje cu porniri potrivnice din tribune.

Felicitări şi pentru Dan Petrescu. Şi el va pleca, chemat de cele două milioane de euro, primite de la o echipă din China. Măcar a avut demnitatea de sportiv şi curajul, într-o situaţie unică: să rămână, ca antrenor, cu echipa, pentru un singur meci oficial al ASA şi să învingă Steaua, iar cu brava echipă mureşeană - ASA - să ridice cupa victoriei. Într-adevăr, victoria ASA a fost, miercuri-seara, un triumf al voinţei.

Câteva cuvinte despre clubul „Şepcilor roşii", care, probabil ghiontită de cineva de la spate, a umblat cu pâra pe la Federaţie împotriva ASA. Acum scoate sabia şi CFR! Dacă „U" Cluj a picat în B, îşi spun câţiva intriganţi, de ce să nu „retrogradeze", bineînţeles pe alte criterii, şi ASA? Jenant! Păcat că liderii de azi ai echipei mele de suflet studenţesc, de prin anul 1963, se ocupă de coţcării. Cum spune românul, am ajuns să: „Râdă dracu' de dude negre!"

Lasă un comentariu