„Menestreli și Trubaduri - 5 secole de muzică și teatru medieval", la Sighișoara

Distribuie pe:

Primăria Municipiului Sighișoara în parteneriat cu Asociația Culturală Teatrul Scena, organizează în perioada 23-26 iulie 2015 Festivalul Sighișoara Medievală, ediția XXIII-a.

Tema ediției 2015: „Menestreli și Trubaduri - 5 secole de muzică și teatru medieval".

Spectacole de teatru, dans medieval, expoziții și concerte vor fi prezentate timp de patru zile în Cetatea Sighișoarei cu ocazia desfășurării celei de-a 23-a ediții a Festivalului Sighișoara Medievală.

Festivalul Sighișoara Medievală 2015 se înscrie totodată în cursa pentru Guinness Book cu: cea mai mare spadă confecționată în timpul unui festival medieval, cel mai mare drapel arborat în cadrul unui festival de artă medievală și cel mai mare covrig rotund, din lume. Pe plan național se încearcă doborârea unui alt record prin confecționarea celei mai mari măști populare, de patru metri înălțime, de către meșterii populari din Moldova și Maramureș.

„Începând cu anul 1992, în fiecare vară, Cetatea Sighișoarei își retrăiește trecutul datorită Festivalului Medieval. Arta este ceea ce aduce la Sighișoara în fiecare sfârșit de iulie sute de turiști îndrăgostiți de orașul nostru. Pentru ca participanții să petreacă zile deosebite la Sighișoara facem eforturi pentru organizarea unui eveniment de amploarea Festivalului Sighișoara Medievală, an de an în orașul nostru. În decoruri de Ev Mediu Sighișoara s-a făcut cunoscută în întreaga lume și merită ca an de an să fie redescoperită. De aceea îi aștept pe toți iubitorii de frumos și de Sighișoara să trăiască alături de noi clipe deosebite din 23-26 iulie la Festivalul Sighișoara Medievală."

 

Lasă un comentariu