Pentru că nu ai de ales… Când nu ai bani, îți petreci vacanța acasă!

Distribuie pe:

Nicio noutate: românii au încă probleme financiare. Aproape un sfert (22%) dintre români nu au fost anul trecut în vacanță, iar estimările pentru acest an sunt și mai dramatice. Doar jumătate din respondenții unui studiu au declarat că intenționează să meargă anul acesta în concediu într-o destinație turistică, iar o treime își planifică următoarea vacanță abia pentru 2016. Studiul a fost realizat de compania de cercetare Mercury Research.

Dintre cei care au mers, totuși, anul trecut în vacanță, peste 50% au ales localități din România. La distanță mare, în topul țărilor vizate, s-au situat Italia (13%), Ungaria (12%) și Bulgaria (12%). Alte țări în care românii au ales să-și petreacă vacanțele, anul trecut, au fost Grecia, Germania, Austria, Turcia și Spania. Potrivit sursei citate, peste 80% dintre cei care plănuiesc să meargă în vacanță anul acesta, nu au făcut nici un fel de rezervare și doar 9% și-au aranjat deja în întregime toate detaliile de călătorie, precum transportul și cazarea.

În România, stațiunea de top va rămâne și în 2015 Mamaia, cu o pondere de 58% din rezervări, urmează Eforie Nord și Jupiter, dedicate familiilor cu copii, a precizat șeful de la Bibi Touring, Adrian Voican, la Târgul de Turism al României.

Lasă un comentariu