În Transilvania, la Valea Izvoarelor, Rezidență pentru vârsnici la standarde mondiale!

Distribuie pe:

Cu mai bine de două luni în urmă și-a deschis porțile Rezidența „Valea Izvoarelor", o comunitate destinată persoanelor vârstnice, situată în mijlocul Transilvaniei, la 14 km de Târgu-Mureș, în mijlocul naturii, care beneficiază de toate avantajele secolului XXI. Așezată pe un domeniu de două hectare, Rezidența oferă un stil de viață care încurajează independența, păstrarea demnității și libertatea vârstnicilor. Rezidența a fost construită ținând cont de cele mai noi tendințe din domeniul asistării vârstnicilor, preluate în special din Țările Nordice și oferă condiții excepționale locatarilor. Rezidența are o capacitate de 85 de locuri, în acest moment fiind ocupată în proporție de 25%, targetul fiind ca până la sfârșitul anului să se ocupe în totalitate.

Rezidență pentru vârsnici la standarde mondiale

Vineri, 17 iulie, a fost organizată o vizită la sediul Rezidenței pentru vârsnici „Valea Izvoarelor", unde specialiști din domeniul medical, de asistență socială și nu numai, au putut vedea cu ochii lor minunile făcute la Valea Izvoarelor. „Acesta este motivul pentru care am organizat această mică întâlnire, vroiam să împărtășim cu dumneavoastră modul în care noi înțelegem să oferim servicii de îngrijire. Noi dorim să creăm aici o comunitate, vrem să oferim sprijin atât persoanelor care au nevoie de servicii de îngrijire cât și aparținătorilor. Pentru că aici aparținătorii pot să vină să petreacă momente de calitate cu cei dragi fără să fie îngrijorați de aspectele administrative ale vieții. Să fie siguri că cei dragi sunt curați, hrăniți, îngrijiți, că medicația le este administrată corect și la timp.", a declarat Oana Blaga, directorul de marketing al instituției. Unul dintre principalele plusuri pe care le are Rezidența este personalul angajat, selectat cu grijă și cu pregătire medicală. „Toate aceste servicii se datorează personalului și celor care lucrează la noi. Doamna doctor Rodica Sarchiz este responsabilă de serviciile de îngrijire și de partea de recuperare, avem și un medic psihiatru care vine aici zilnic, de luni până vineri. O avem ca medic de familie pe doamna doctor Zsók Melinda, care este din comună și vine atunci când o solicităm și este nevoie, pe domnul Suciu pe partea de asistență socială. Avem cinci asistente mediacale și două infirmiere în acest moment, planul nostru este să avem o persoană responsabilă pentru 7 rezidenți. Suntem în continuu proces de recrutare pentru că vin tot mai multe persoane și avem nevoie de mai mult personal. Avem două angajate care fac activități de chinetoterapie și ergoterapie zilnic pentru pacienții noștri. Avem două bucătărese pentru că toată mâncarea se gătește aici, mai avem persoane care ne ajută la curățenie", a mai adăugat reprezentantul Fundației Valea Izvoarelor. Oaspeții Rezidenței „Valea Izvoarelor" nu au parte doar de asistență și îngrijire medicală, ci se bucură de terapie ocupațională.

„Facem terapie prin masaj, mobilizări dar și activități de socializare și terapie ocupațională. Încercăm să gândim programe ocupaționale personalizate pentru fiecare dintre ei, în funcție de istoricul pe care îl au, de hobby-urile lor, de profesia lor dar și de afecțiunile cu care sunt diagnosticați.", a mai completat Oana Blaga. Ideea acestui tip de asistență pentru vârnici nu este ca un loc în care aceste persoane să își sfârșească viața, ci dimpotrivă, ca o locație în care să aibă o viață de calitate, chiar dacă starea lor de sănatate nu este cea mai bună.

Un loc de vis pentru o bătrânețe liniștită

Rezidența pentru vârstnici Valea Izvoarelor a fost deschisă la 1 mai 2015 la inițiativa unui grup de profesioniști din sectorul medical. Rezidența a fost proiectată ca și un loc cald, primitor, care să încurajeze independența și interacțiunea locatarilor și care să asigure, totodată, intimitatea mult apreciată de acasă. Localizată la 14 km de Târgu-Mureș și 6 km de Aeroportul Internațional Transilvania, rezidența a fost construită ținând cont de cele mai noi tendințe din domeniul asistării vârstnicilor, preluate în special din Țările Nordice și respectă toate standardele europene în domeniu. Rezidența este acreditată de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale sub datele de identificare: seria AF nr. 002038 din 30.04.2015. Rezidența dispune de apartamente private (singur în cameră) și semiprivate (două persoane în cameră) - toate cu baie proprie și balcon - bucătărie internă, spații de servit masa și socializare, cabinet medical și sală de tratamente, capelă, spălătorie și uscătorie, sala de ergoterapie, cameră pentru îmbăiere asistată, coafor-pedichiură-manichiură. Clădirea principală este amplasată în mijlocul unui teren de 2 hectare, amenajat ca și parc, unde veți găsi o livadă de pomi fructiferi, grădină de legume, lac cu pești și plante acvatice și parcare pentru vizitatori. Toți membrii echipei Rezidenței pentru vârstnici Valea Izvoarelor sunt implicați direct în asigurarea siguranței și bunăstării locatarilor cazați în Rezidență. Spațiile interioare și exterioare ale Rezidenței au fost proiectate cu obiectivul de a face viața mai ușoară vârstnicilor și includ: sisteme de apelare de urgență a asistentelor în camere și băi, sisteme de alarmare perimetrală care monitorizează intrările și ieșirile din spațiile Rezidenței, paturi electrice, mobila capitonată cu materiale igienice ignifuge, locuri de odihnă la capătul și jumătatea coridoarelor, balustrade pe coridoare.

Condiții de cazare și rezidență

• Apartamente private (singur în cameră) și semiprivate (două persoane în cameră) - toate dotate cu baie și balcon

• Meniuri variate și echilibrate, pregătite de bucătari profesioniști în bucătăria proprie - 3 mese/zi și gustări disponibile 24h/24

• Servicii de asistare la activitățile zilnice în conformitate cu nivelul necesar

• Activități săptămânale de ergoterapie-kinetoterapie și fizioterapie

• Intermedierea permanentă a legăturii cu medici de specialitate pentru servicii medicale diverse

• Activități zilnice fizice, mentale și spirituale, în funcție de interesul fiecăruia

Categorii de persoane admise

• vârstnici

• persoane cu boli cronice

• persoane cu handicap fizic

• persoane cu demență

Câteva lucruri despre Rezidență

• Rezidența este la 14 km de Târgu-Mureș, 53 km de Mediaș, 65 km de Sighișoara, 92 km de Cluj, 108 km de Sibiu, 182 km de Brașov

• La 6 km se află Aeroportul Internațional „Transilvania" (se asigură transferul gratuit)

• Serviciile sunt „all inclusive", au prețuri lunare fixe și variază doar în situații excepționale, clar definite

• Se poate testa calitatea locației și serviciilor Rezidenței într-o perioadă de probă de două sau de patru săptămâni

• Puteți contacta pentru programări sau informații reprezentanții Rezidenței pe site-ul www.valeaizvoarelor.com sau la numărul de telefon 0723 69.91.28.

Lasă un comentariu