Într-un an şi jumătate, DEŢINUŢII ROMÂNI AU SCRIS 157 DE CĂRŢI!

Distribuie pe:

2014 şi până în iunie 2015, persoanele aflate în detenţie au scris 157 de cărţi, în vederea reducerii pedepsei şi a eliberării condiţionate.

„Numărul cărţilor scrise în penitenciare a crescut faţă de anii anteriori. În anii 2012 şi 2013, au fost redactate doar 97 de lucrări de către persoane private de libertate.

Conform Legii privind executarea pedepselor, în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii şi inovaţii brevetate, se consideră 30 de zile executate pentru fiecare lucrare ştiinţifică publicată sau invenţie şi inovaţie brevetate", precizează ANP, într-un comunicat de presă.

„Caracterul ştiinţific nu este uşor de stabilit. Există o dispută inclusiv în mediul universitar pe ceea ce înseamnăştiinţific în această materie. Există în analiză mai multe propuneri în momentul de faţă, atât la Ministerul Justiţiei şi la ANP, cât şi la Consiliul Superior al Magistraturii. Cadrul legal în vigoare este din 2006 şi, în mod cert, este nevoie de aducerea lui în actualitate", spune ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Printre cei care au scris cărţi în penitenciar, se numără Mihai Stoica, Gheorghe Popescu, Sorin Ovidiu Vântu, Miron Mitrea (aflaţi încă în detenţie), precum şi Adrian Năstase şi George Becali, eliberaţi condiţionat. 

Lasă un comentariu