MAICA DOMNULUI, PREACURATA FECIOARĂ MARIA, MAMA NOASTRĂ

Distribuie pe:

Iubiţii mei, perioada special în care ne aflăm, anume Postul Adormirii Maicii Domnului, ne îndreptăţeşte parcă şi mai tare să o pomenim pe Maica Domnului, rugându-ne să mijlocească la Fiul ei, Mântuitorul nostru Iisus Hristos, mântuirea sufletelor noastre.

Sfântul Nicodim ne spune despre Maica Domnului: Preasfânta Fecioara Maria, ea singură, şezând între Dumnezeu şi oameni, pe Dumnezeu L-a făcut Fiul Omului, iar pe oameni i-a făcut fiii lui Dumnezeu.

Oare ce am fi noi fără Maica Domnului? Este cea care a acceptat umbrirea Duhului Sfânt, l-a purtat în pântece, apoi în braţe pe Mesia, a stat alături de Fiul ei, chiar şi la poalele crucii, cuiele din Trupul Domnului pironindu-i şi sufletul ei de mamă. Oare o mamă ce ar face pentru pruncii ei? Maica Domnului este modelul mamelor, model de dragoste faţă de Fiul ei, model de smerenie, rugăciune şi bunătate.

Biserica ne învaţă că Maicii Domnului i se cuvine prea cinstire, aşa cum se şi rosteşte în rugăciunea Cuvine-se cu adevărat: „Ceea ce este mai cinstită decât Heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât Serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul ai născut, pe tine cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu te slăvim". Iar noi, tot timpul, mai ales în această perioadă, o pomenim, o iubim, o cinstim şi ne rugăm ei, ca şi cum am face către mama noastră. Maica Domnului este mama noastră, a tuturor creştinilor. Amin.

Lasă un comentariu