No comment - Cod galben de viol!

Distribuie pe:

Intolerabil, incalificabil, inimaginabil şi cod galben pe burtierele televizoarelor, de atâta… BREAKING NEWS-uri, stimaţi telespectatori: alaltăieri, pe caniculă şi ziua-n amiaza mare, pe plaiurile mioritice s-a mai săvârşit un viol!

Îndată ce s-au văzut cu şcoala terminată, cu bulanul în mână şi cu „caşchetele" pe cap, doi poliţişti din Călăraşi au purces să-şi facă meseria, conform fişei postului. Trimişi în căutarea unei fete de 15 ani, care fugise dintr-un centru de plasament, reprezentanţii legii au reuşit să-i dea de urmă şi, pentru a îmbina utilul cu plăcutul, au înhăţat-o, au dus-o pe un câmp şi au violat-o, pe principiul că, dacă în România tot au loc câte şase violuri pe zi, unul în plus sau în minus nu deranjează balanţa statistică.

Bineînţeles, societatea a luat foc numaidecât: abia terminaseră cu dezbaterile şi comentariile despre două copile de 10-11 ani, abuzate sexual de un aşa-zis „paramedic", în timp ce erau într-o tabără „cu şcoala", că, uite, alt subiect şi altă nenorocire se abătură pe capetele specialiştilor în de toate şi ale cititorilor în stele, clienţi nelipsiţi ai televiziunilor, la ceas de seară şi de „talk-show".

Cei mai oripilaţi, desigur, au fost iniţiatorii acţiunii „Cocarda anti-viol": de mai bine de trei săptămâni, ei ne agasează cu fundiţele lor atârnate în piept, cu pozele de la telespectatorii fideli, prevăzuţi şi ei, şi nepoţeii, şi căţeii, şi purceii lor, cu „cocarda"- simbol al solidarităţii împotriva abuzurilor. Ce-i drept - au recunoscut iniţiatorii - ideea nu le chiar aparţine, ea fiind importată „din ţările civilizate" (de unde, fie vorba între noi, am mai „importat" şi alte nenumărate tâmpenii, de la „Valăntainsdei" până la aplaudatul morţilor la scoborârea coşciugului în ţărână). Oricum, în materie de „cocardă", ridicolul a fost deja atins: zeci de cumetre între două-trei vârste îşi fac „selfie" cu cocarda, deşi, Doamne iartă-mă, în afară de faptul că li s-ar putea fura portmoneul cu pensia, nu prea mai riscă alte tipuri de abuz. Ca să nu mai vorbim că nişte gospodari de prin Galaţi şi-au aşternut ditamai lepedeul alb pe acoperişul casei, să se vadă şi din cosmos cât sunt ei de revoltaţi împotriva abuzurilor şi de solidari cu abuzaţii patriei. Lungimea cocardei fiind direct pro-porţională cu gradul de revoltă, aşa cum, de Bobotează, cohorte de credincioşi, dotaţi cu găleţi şi butoaie, se calcă-n picioare, nu care cumva să se termine apa sfinţită şi să rămână cu păcatele neiertate. (Cu cât mai mulţi litri de agheasmă dai de duşcă, cu atâta îţi cresc şansele de mântuire a sufletului, e lucru ştiut.)

Aşa că, noul viol a căzut ca trăsnetul, campania de conştientizare - praful s-a ales de ea, talk-show-urile s-au dovedit inutile, comentatorii dau din colţ în colţ, îţi vine, pur şi simplu, să dai cu cocarda de pământ şi să-ţi iei lumea în cap.

Aşa nu se mai poate, a decis dl Gabriel Oprea, „gheneral" şi premier „suplinitor": dânsul a coborât milităria din pod, a pus mâna pe problemă şi a constatat că „situaţia este intolerabilă şi total nedemnă" pentru calitatea de poliţişti a violatorilor, care au fost trecuţi în rezervă şi vor răspunde penal. Scurt şi îndesat. Dar nu suficient, dacă avem în vedere toate spurcăciunile şi zoaiele ce se revarsă, zi de zi, de pe ecrane, în casele contribuabililor.

A trecut mai bine de un deceniu de când Consiliul Naţional al Audiovizualului vorbea de unul singur despre „deşeurile mediatice, coborând sistematic şi consecvent nivelul emisiunilor spre cote cu mult dincolo de graniţele pericolului social, chiar ale patologiei sociale". Dar ele continuă nestingherite, cu şi mai mult sârg, cu şi fără cocardă.

Domnule, ar trebui făcut ceva, ar trebui făcut ceva - îşi storc creierii „specialiştii", în câte o emisiune „educativă", înghesuită printre reclame despre cum trebuie să miroasă bărbaţii noştri şi ce remedii să folosească femeile (lor) pentru afecţiuni intime. (Probleme de competenţa spiţerului, respectiv, a ginecologului, nicidecum a… televizorului. Parcă.)

Ei, dar vestea bună e că, în materie de abuz sexual, s-a făcut, iată, ceva: o reporteriţă de teren ne relata, de la faţa… violului din Călăraşi, că organele „au început demararea unei anchete".

E un început, iar dacă organele se mişcă repede, înseamnă că şi… terminarea finalizării se va sfârşi curând.

 

Lasă un comentariu