A plouat, dar... n-a plouat!

Distribuie pe:

După cum s-a pregătit de ploaie şi după cum a şi plouat la Târgu-Mureş părea că este vorba de un fenomen pe arii extinse şi care, cel puţin pentru o perioadă, ne va salva din ghearele secetei. Şi, într-adevăr, la Târgu-Mureş a plouat copios în după-amiaza zilei de 6 august, meteorologii staţiei locale înregistrând 27,4 l pe mp, ceea ce, să recunoaştem, înseamnă ceva pentru pământul atât de însetat. Din păcate, ploile s-au învârtit mai mult în preajma municipiului reşedinţă de judeţ, lipsind tocmai acolo unde se face agricultură la scară mare. La Cinta, lângă Crăciuneşti, a plouat şi mai mult, 56 l/mp, în rest, aproape nimic. A mai plouat la Band - 6,9 l; la Batoş - 5,0 l; la Glodeni - 19,8 l; în rest, foarte puţin. La Stânceni, Răstoliţa, Gurghiu - 3,0 l, iar în celelalte zone, mai ales pe Câmpie, abia a picurat.

În schimb, arşiţa a fost joi, 6 august, la ea acasă pe toată întinderea judeţului. La Sărmaşu s-au înregistrat 34,7 grade C, la Batoş 34,3 grade C, la Târnăveni 32 grade C, la Târgu-Mureş 35,1 grade C, iar dacă n-ar fi venit ploaia, temperatura ar fi fost şi mai mare.

Aşadar, suntem în continuare supuşi arşiţei care nici nu are de gând să ne părăsească, deocamdată. Din acest punct de vedere, nici prognozele locale nu sunt deloc optimiste, canicula urmând a se manifesta pe mai departe. Poate, poate, săptămâna viitoare să aducă ceva schimbări, dar şansele sunt mici.

 

Lasă un comentariu