O mureşeancă la Campionatul Mondial de Judo!

Distribuie pe:

În perioada 04 - 09.08.2015 în localitatea Sarajevo - Bosnia Herţegovina s-a desfăşurat Campionatul Mondial de Judo, destinat cadeţilor. Printre sportivii care au reprezentat România, s-a aflat şi mureşeanca  Gliga Paula Doiniţa, sportivă descoperită şi lansată în lumea performanţei de clubul CS Samuraii Florii de Cireş şi care în prezent se pregăteşte în Centrul Olimpic de Judo de la Cluj-Napoca.

În ciuda vârstei mici, 15 ani neîmpliniţi încă, Paula Gliga a avut o evoluţie bună, învingând în primul meci campioana Muntenegrului, dar apoi a pierdut la limită în faţa campioanei Franţei, sistemul competiţiei nepermiţându-i să lupte mai departe.

„Am fost alături de sportiva mea, atât ca părinte cât şi ca fost antrenor, iar cei 800 de km pe care i-am avut de parcurs până la Sarajevo au fost străbătuţi doar cu gândul la meciurile de a doua zi. Consider că rezultatul final este unul normal, conform cu valoarea ei în momentul de faţă, handicapul vârstei şi a experienţei spunându-şi cuvântul. Să nu ignorăm faptul că majoritatea sportivelor sunt în ultimul an de cadeţi, respectiv sunt sportive cu vârsta de 17 ani, astfel că Paula la 15 ani neimpliniţi, nu avea în momentul de faţă prea multe pretenţii de emis. Faptul că a avut o victorie este un lucru pozitiv, dătător de speranţe pe viitor, astfel că peste 2 ani, la următorul campionat mondial ne vom duce cu gândul la medalie. Prin această sportivă bifăm în continuare noi premiere în istoria judo-ului mureşean, şi sper ca la un moment dat cineva să remarce şi acest lucru şi să o aprecieze la adevarata ei valoare. Ştim că sportul nostru nu este unul spectaculos pentru cei neiniţiaţi, că nu are farmecul jocurilor de echipă, dar să nu uităm că este un sport olimpic, care are rezultate foarte bune la nivel internaţional, spre deosebire de sporturile noastre de echipă, unde suntem magnifici, senzaţionali şi fantastici în ţară, dar inexistenţi la nivel internaţional ...", a declarat preşedintele clubului CS Samuraii Florii de Cireş, dl. Gliga Laurenţiu.

Lasă un comentariu