Românii au la dispoziţie „Ghidul anticorupţie"!

Distribuie pe:

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a realizat un Ghid de informare pentru cetăţeni în relaţia cu structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin care oferă informaţii cu privire la acţiunile şi autorităţile statului, urmărind creşterea gradului de încredere şi reducerea corupţiei birocratice şi administrative.

„Ghidul are 161 de pagini şi cuprinde informaţii utile pentru cetăţeni, în vederea obţinerii de documente ce sunt eliberate de fiecare structură din cadrul MAI, prezentarea infracţiunilor de corupţie, documentele necesare în vederea eliberării unui act administrativ specific fiecărei structuri, taxele aferente şi modalităţile de plată, termene de eliberare etc., precum şi promovarea, pe fiecare pagină, a liniei telefonice gratuite: 0800.806.806", se arată în comunicatul de presă al DGA.

Ghidul a fost tipărit în 6.000 de exemplare, ce vor fi distribuite la nivel teritorial de către structurile judeţene anticorupţie.

În acelaşi timp, pe site-ul oficial al DGA, există şi o variantă electronică extinsă a acestui ghid care cuprinde, pe lângă informaţiile din varianta tipărită, şi modele de formulare sau specimene de documente.

Lasă un comentariu